Соковита та рум’яна. Як приготувати курку в духовці та який соус краще не використовувати для маринаду
У курячому м’ясі міститься невелика кількість жиру, тому після приготування воно часто виходить жорстким.
Запечена в духовці ціла курка виглядає прикрасою столу. Рум’яна скоринка та соковите м’ясо, яке легко поділяється на волокна — такого результату легко досягти, якщо дотримуватись певних правил приготування. Завдяки їм можна назавжди забути про сухе та тверде куряче м’ясо.
Як запекти цілу курку в духовці, щоб м’ясо вийшло рум’яним та соковитим
1 Заморожене або холодне м’ясо не вийде м’яким у результаті запікання, адже сіль та спеції не зможуть рівномірно просочити його. Перед тим, як розмістити курку в духовці, повністю розморозьте її. Якщо м’ясо було не в морозилці, а просто лежало на полиці холодильника, його бажано потримати при кімнатній температурі близько години.
2 Від високої температури при запіканні куряче м’ясо підсушується та підгоряє зверху, а всередині залишається сирим. Оптимальний температурний режим для приготування курки повністю — 180−200 градусів, тривалість запікання — 35 хвилин.
3 Щоб м’ясо не пересохло та не підгоріло під час приготування, його необхідно накрити фольгою. Приблизно за п’ятнадцять хвилин до повного приготування, для отримання рум’яної скоринки, що хрумтить, фольгу необхідно зняти.
4 Для того щоб курка вийшла соковитою та рівномірно просоленою, перед запіканням потримайте її пів години в ємності з солоною водою. Потім ретельно просушить паперовими рушниками та відправляйте до духовки.
5 Неправильно підібраний соус може вплинути на жорсткість м’яса. До продуктів, які роблять м’ясо жорстким відносяться: лимонний сік, вино та оцет. Якщо звикли використовувати їх для маринаду, тримайте м’ясо в ньому не більше ніж годину.