З лимоном. Рецепт курки в духовці, з яким впорається навіть новачок у кулінарії

Рецепт смаженої курки з лимоном (Фото:gbh007/depositphotos)
Курячі стегна — одна з найкращих м’ясних страв, яку ви можете вибрати, якщо ви любите ніжне та не сухе м’ясо.
Розробник рецепту Дженнін Рай з The Marshside Pantry придумала цей рецепт смаженої курки з лимоном та ароматним цитрусовим маринадом. «Я волію готувати курячі стегна просто тому, що вони не висихають. Я вважаю, що вони ароматніші, і вони дуже добре просмажуються через трохи більш високий вміст жиру. Це чудова страва для тих, хто не хоче скорочувати споживання білка, але переймається вартістю м’яса».
Смажена курка з лимоном: рецепт
Складові:
- 4 столові ложки лимонного соку
- 2 чайні ложки лимонної цедри
- 2 маленькі зубчики часнику, роздавлених
- 1 чайна ложка сушеного чебрецю
- Сіль і перець
- 4 курячі стегна, з кістками та шкірою
- 1 нарізаний лимон, для запікання
- 2 столові ложки оливкової олії
Спосіб приготування:
- У мисці середнього розміру змішайте лимонний сік, лимонну цедру, часник, чебрець, сіль та перець.
- Потім додайте курячі стегна і змастіть маринадом.
- Накрийте кришкою і помістіть маринад для курки в холодильник щонайменше на 1 годину або до 12 годин.
- Розігрійте духовку до 200 С і перекладіть курячі стегна у форму для запікання.
- Покладіть їх на пару скибочок лимона і збризкайте все оливковою олією.
- Запікайте курячі стегна в духовці протягом 45 хвилин, поки шкіра не стане хрумкою, а м’ясо не прожариться.