З лимоном. Рецепт курки в духовці, з яким впорається навіть новачок у кулінарії

14 січня, 05:10
Рецепт смаженої курки з лимоном (Фото:gbh007/depositphotos)

Рецепт смаженої курки з лимоном (Фото:gbh007/depositphotos)

Курячі стегна — одна з найкращих м’ясних страв, яку ви можете вибрати, якщо ви любите ніжне та не сухе м’ясо.

Розробник рецепту Дженнін Рай з The Marshside Pantry придумала цей рецепт смаженої курки з лимоном та ароматним цитрусовим маринадом. «Я волію готувати курячі стегна просто тому, що вони не висихають. Я вважаю, що вони ароматніші, і вони дуже добре просмажуються через трохи більш високий вміст жиру. Це чудова страва для тих, хто не хоче скорочувати споживання білка, але переймається вартістю м’яса».

Відео дня

Смажена курка з лимоном: рецепт

Складові:

  • 4 столові ложки лимонного соку
  • 2 чайні ложки лимонної цедри
  • 2 маленькі зубчики часнику, роздавлених
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • Сіль і перець
  • 4 курячі стегна, з кістками та шкірою
  • 1 нарізаний лимон, для запікання
  • 2 столові ложки оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. У мисці середнього розміру змішайте лимонний сік, лимонну цедру, часник, чебрець, сіль та перець.
  2. Потім додайте курячі стегна і змастіть маринадом.
  3. Накрийте кришкою і помістіть маринад для курки в холодильник щонайменше на 1 годину або до 12 годин.
  4. Розігрійте духовку до 200 С і перекладіть курячі стегна у форму для запікання.
  5. Покладіть їх на пару скибочок лимона і збризкайте все оливковою олією.
  6. Запікайте курячі стегна в духовці протягом 45 хвилин, поки шкіра не стане хрумкою, а м’ясо не прожариться.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X