На солі. Найпростіший рецепт запікання курки цілком

25 листопада, 03:40
Курка запечена в духовці (Фото:magone / depositphotos)

Курка запечена в духовці (Фото:magone / depositphotos)

Наближаються свята, до яких хочеться підготувати безліч смачних та простих страв.

Курка, приготована цілком у духовці, подобається практично всім, а якщо вона ще з хрусткою скоринкою та легко готується — страва поза конкуренцією.

Курка на солі в духовці

Відео дня

Складові:

Курка — ціла, без нутрощів

Сіль — 1 кг

Приготування :

Курку необхідно промити під проточною водою та обсушити паперовими рушниками. На лист або в спеціальну форму висипати 1 кг солі, рівномірно розподілити по дну.

Курку покласти на сіль і відправити в духовку, з виставленою температурою 180−200°, на півтори-дві години.

Дістаньте птицю з духовки та переконайтеся в тому, що її м’ясо соковите, а скоринка тонка й хрумка. Смачного!

Раніше в НВ поділилися рецептом наваристого курячого бульйону та розповіли як приготувати курку у вершковому соусі з в’яленими томатами. Ніжне куряче м’ясо нікого не залишить байдужим.

Показати ще новини
Радіо НВ
X