За 20 хв. Рецепт хрумких курячих котлет у паніровці

Найбільш хрусткі курячі котлети (Фото:YAYImages/depositphotos)
Проста паста і листові салати гарні самі по собі, але простий спосіб прикрасити ваші страви — підсмажити кілька курячих хрустких котлет.
Курячі котлети легко приготувати, вони вимагають менше олії, ніж повністю обсмажена курка, що робить їх трохи легшим, ніж більшість смажених страв. Мішель МакГлінн пропонує простий базовий рецепт курячих котлет, приготування якого займає менше 20 хвилин. Крім того, курячі котлети, що ідеально хрумтять, не вимагають великих вкладень, адже складаються з простих продуктів.
Що потрібно для приготування хрустких курячих котлет
Курячі котлети виготовлені з курячих грудок, які тонко нарізані для зручності смаження. У більшості продуктових магазинів продаються курячі котлети, нарізані м’ясником, але якщо ви не можете їх знайти, ви можете купити звичайну курячу грудку і нарізати її самостійно. Коли у вас будуть готові тонкі курячі котлетки, вам знадобиться універсальне борошно, кукурудзяний крохмаль та яйця, щоб обваляти їх у панірувальних сухарях.
Ви можете вибрати свої улюблені панірувальні сухарі з приправами, але якщо ви використовуєте прості, вам знадобиться часниковий порошок, порошок цибулі, сіль і перець, щоб надати паніровці трохи аромату. Після того, як котлети будуть висушені та паніровані, вам знадобиться олія для смаження. Після обсмажування посипте зверху трохи морської солі.
Як приготувати м’які курячі котлети з хрумкою паніровкою
- Акуратно розріжте кожну курячу грудку горизонтально навпіл, щоб вийшло 2 тонкі шматочки.
- Помістіть кожну скибочку курки між двома шматками поліетиленової плівки. За допомогою молотка для м’яса відбийте ці скибочки.
- Підготуйте 3 неглибокі миски або тарілки: на першій тарілці змішайте кукурудзяний крохмаль та борошно; у другій збийте яйця; на третій тарілці змішайте панірувальні сухарі та приправи.
- Нагрійте масло в чавунній сковороді до 150 С або до тих пір, поки при додаванні шматочка борошна сковорода не почне шипіти.
- Паніруйте курку по одному шматочку за раз. Починаючи з першої котлети, обваляйте курку в борошні, потім зануріть у яйце, потім повністю обваляйте в панірувальних сухарях. Повторіть з котлетами, що залишилися.
- Додайте котлети в сковороду, працюючи партіями, щоб уникнути тісноти. Обсмажуйте до хрустких скоринок і золотистого кольору, приблизно по 3−4 хвилини з кожного боку.
- Вийміть котлети з олії і трохи остудіть на тарілці, застеленій паперовим рушником.
- Ще теплі котлети посипте морською сіллю до смаку.