З кокосовою крихтою. Рецепт сезонного яблучного пирога
Якщо у вас багато яблук, обов’язково приготуйте цей простий, але вишуканий пиріг зі штрейзелем з кокосу.
Сезон яблучних пирогів триває, а урізноманітнити цей чудовий час можна десертом із кокосовими нотками. Пиріг готується прямо на деку, але не лякайтеся його розмірів, ви не помітите, як десерт розлетиться.
Рецепт яблучного пирога
Інгредієнти:
- 1,5 кг яблук
- 1 лимон
- 200 г цукру
Для тіста:
- 300 г борошна
- 120 г м'якого масла
- 100 г цукру
- 3 яйця
- 200 мл молока
- 1 упаковка розпушувача ( 12 г)
Для штрейзеля:
- 70 г кокосової стружки
- 80 г цукру
- 100 г борошна
- 4 ст. л. вівсяних пластівців дрібного помолу
- 80 г розтопленого масла
Приготування:
Чистимо яблука, ріжемо кубиками, складаємо в сковороду чи сотейник. Додаємо сік одного лимона та цукор, тушкуємо на невеликому вогні до розм'якшення яблук.
Для тіста змішуємо сухі інгредієнти, додаємо масло, потім по одному вводимо яйця. Наприкінці додаємо молоко та замішуємо тісто.
Готове тісто виливаємо на застелене пергаментним папером деко і відправляємо на 10 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
У цей час готуємо кокосовий штрейзель (крихту): змішуємо всі інгредієнти до бажаної консистенції - тісто має стискатися в кулаку і тримати форму.
Дістаємо корж із духовки, викладаємо на нього яблука, зверху посипаємо кокосовою крихтою. Печемо пиріг, поки він не зарум'яниться.
Смачного!