Створює затишок. Як приготувати яблучну шарлотку

22 жовтня 2021, 23:03

Яблука краще брати кислих сортів

Шарлотка з яблуками — те саме блюдо, яке створює затишок будинку.

Інгредієнти (для пирога діаметром 22 см):

  • яблука (бажано кислі) — 500-600 г
  • цукор — 160 г
  • борошно — 160 г
  • яйця — 4 великі (або 5 маленьких)
  • сіль — 1 щіпка

Відео дня

Нарізаємо яблука скибочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.

Збиваємо яйця з цукром і 1 щіпкою солі на світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію вінчиком — якщо вона залишається видимою протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром уже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.

Просіваємо борошно в яєчно-цукрову суміш й акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.

Форму вистилає пергаментом або змащуємо вершковим маслом, притрушуємо борошном. Виливаємо половину тіста, викладаємо половину яблук, зверху заливаємо тістом і викладаємо решту яблук.

Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, акуратно перемішати і потім викласти всю масу у форму для випікання.

Випікати протягом 25-40 хвилин при температурі 180 градусів. Кожна духовка пече по-різному, перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Смачного!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X