Створює затишок. Як приготувати яблучну шарлотку
Яблука краще брати кислих сортів
Шарлотка з яблуками — те саме блюдо, яке створює затишок будинку.
Інгредієнти (для пирога діаметром 22 см):
- яблука (бажано кислі) — 500-600 г
- цукор — 160 г
- борошно — 160 г
- яйця — 4 великі (або 5 маленьких)
- сіль — 1 щіпка
Нарізаємо яблука скибочками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
Збиваємо яйця з цукром і 1 щіпкою солі на світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію вінчиком — якщо вона залишається видимою протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром уже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
Просіваємо борошно в яєчно-цукрову суміш й акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. З бісквітним тестом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
Форму вистилає пергаментом або змащуємо вершковим маслом, притрушуємо борошном. Виливаємо половину тіста, викладаємо половину яблук, зверху заливаємо тістом і викладаємо решту яблук.
Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, акуратно перемішати і потім викласти всю масу у форму для випікання.
Випікати протягом 25-40 хвилин при температурі 180 градусів. Кожна духовка пече по-різному, перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Смачного!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут