Шарлотта. Простий рецепт торта з бісквітних рулетів без випікання

У начинку можна додати шматочки фруктів або мармелад (Фото:Alex33 # 33 / depositphotos.com)
Якщо ви не любите пекти бісквіти та переживати за те, щоб вони піднялися і були пишними, зберігайте цей простий рецепт торта без випікання.
Щоб відволіктися від новин, варто знайти час на приготування різних делікатесів, але і витрачати весь свій час на глобальне багатогодинне готування не хочеться. Тому подібний рецепт з уже готового бісквіта — чудовий варіант для лінивих кулінарів.
Рецепт торта з рулетів Шарлотта
Інгредієнти:
- 2 бісквітних рулети
- 200 г будь-яких ягід
- 450 мл жирних вершків (33%)
- 150 г цукру
- 20 г желатину
- 70 мл води
Приготування:
- Нарізаємо рулети слайсами товщиною 1−1,5 см. Застеляємо глибоку миску харчовою плівкою і викладаємо рулетом дно і всі бортики миски. Залишаємо кілька слайсів для того, щоб накрити торт зверху.
- Заливаємо желатин водою згідно з інструкцією на упаковці.
- Перебиваємо ягоди в пюре, додаємо до них цукор і проварюємо близько 5 хвилин. Залишаємо пюре до повного охолодження.
- У цей час збиваємо холодні вершки до стійких піків. Додаємо до них пюре і желатин, добре перемішуємо.
- Викладаємо крем всередину миски з рулетами, розрівнюємо верхівку, накриваємо її бісквітними слайсами та відправляємо в холодильник на ніч (або на 4−5 годин).
- Дістаємо торт з холодильника, накриваємо великою тарілкою і різким рухом перевертаємо його на тарілку. Миску, в якій він застигав акуратно знімаємо і подаємо торт.
Смачного!