Смажиться на сковороді. Простий рецепт яблучного пирога без випікання в духовці

19 серпня 2021, 04:45

Яблучний спас — відмінний привід приготувати яблучний пиріг. І якщо в жарку погоду не хочеться навіть вмикати духовку, спробуйте приготувати десерт на сковороді.

Подібний варіант пирога насправді зовсім не новина, в українській кухні давно існує соложеник, яблучний пиріг, який готується на сковороді, а потім підпікається у духовці. Однак у цьому рецепті духовка вам не знадобиться зовсім.

Відео дня

Рецепт яблучного пирога на сковороді

Інгредієнти:

  • Яблука - 2 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно - 150 г
  • Рослинна олія - 60 мл
  • Цукор - 60 г
  • Молоко - 150 мл
  • Ванільний цукор - 7 г
  • Розпушувач - 8 г
  • Оцет - 1 ст.л.
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло для змазування

Приготування:

Візьміть сковороду з товстим дном, бажано - антипригарним. Щедро змастіть дно та боки вершковим маслом. Насипте на змащену поверхню трохи цукру, близько 1 ст.л. із загальної кількості, і рівномірно розподіліть. Цукор дасть пирогу карамельну скоринку.

Наріжте яблука кільцями, а потім виріжте з них серцевини. Ви можете нарізати яблука дольками, але кільця будуть виглядати більш ефектно в готовому пирозі. Викладіть яблука на сковороду.

Приготуйте тісто: збийте з сіллю, ванільним і звичайним цукром яйце до однорідності, потім влийте молоко, добре перемішайте, далі - рослинну олію і знову перемішайте. Поступово всипте борошно, добре перемішуючи після кожної порції. Після борошна вмішайте розпушувач, а останнім - оцет. Швидко перемішайте тісто і залийте ним яблука.

Надсилайте сковорідку на розігріту конфорку. Поставте мінімальний вогонь, щоб пиріг рівномірно просмажився. Накрийте пиріг кришкою.

Смажте пиріг 10 хвилин, потім переверніть його за допомогою лопатки або перевернувши сковорідку на тарілку, а потім повернувши пиріг потрібною стороною на сковороду. Смажте ще 10 хвилин.

Акуратно зніміть пиріг зі сковорідки, він досить крихкий, тому краще робити це за допомогою тарілки.

Подавайте гарячим із кулькою морозива або почекайте, поки він охолоне та подавайте з чаєм або кавою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X