На сковороді. Як приготувати швидкий пиріг Соложеник з яблук

14 жовтня 2020, 03:43
Автор: Лілія Вітюк

Яблучний Соложеник — це традиційне солодке блюдо української кухні. Він дуже простий у приготуванні, а інгредієнти для нього знайдуться майже в кожному холодильнику.

До того ж яблука знижують холестерин і запобігають розвитку раку кишечника. Про це розповіла дієтолог Оксана Соколова в передачі Вікна Новини на СТБ, а провідні поділилися простим традиційним українським рецептом з яблуками.

Відео дня

Як приготувати яблучний Соложеник на сковороді

Соложеник готується швидко і легко (Фото: Прес-служба СТБ)
Соложеник готується швидко і легко / Фото: Прес-служба СТБ

інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 100 мл молока
  • 150 г масла або маргарину
  • 4 яйця
  • 200 г вершків
  • 3 великих яблука
  • цукор
  • цедра лимону
  • кориця

Зверху пиріг потрібно залити збитими яєчними білками (Фото: Прес-служба СТБ)
Зверху пиріг потрібно залити збитими яєчними білками / Фото: Прес-служба СТБ

приготування:

1. Яблука помити, нарізати на кубики і кинути на сковороду з вершковим маслом і корицею, протушкувати.

2. Масло або маргарин перетріть з цукром. В окрему ємність до жовтків додати вершки, молоко і цедру лимона. Потім все змішати і додати просіяне борошно. Ще раз перемішати і помістіть на сковороду.

3. У готові млинці додайте яблучну начинку, залийте збитими білками з цукром і поставте в духовку на 5 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому яблука корисні і які від них можуть виникнути негативні наслідки. Також розповідали про те, що про них потрібно знати і чому печені яблука теж слід вживати.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X