Не все пропало. Шеф-кухарі назвали три способи виправити ситуацію, якщо страва не вийшла
Шеф-кухарі Антон Васильєв і Ілля Сьомін розповіли, як врятувати їжу, яка вас розчарувала відразу після приготування. Найчастіше таке буває, якщо страву пересолити, передати перцю або кислоти.
Випадково зіпсувати страву під час приготування може як кулінар-початківець, так і шеф-кухар з величезним досвідом. Ставити хрест на їжі не варто — вихід може знайтися, навіть коли здається, що все безнадійно зіпсовано. Врятувати кулінарний шедевр допоможуть поради шеф-кухарів ресторанів Тайський привіт, Китайський привіт, В'єтнамський привіт Антона Васильєва і Тin Tin і Loggerhead Bar Іллі Сьоміна, учасників гастрошоу Хлібне видовище, яке Новий канал випускає на YouTube.
Фейл № 1: Надто гостро
Є відразу кілька способів врятувати їжу, яку ви переперчили під час готування.
«Гостроту можна погасити молочними продуктами, якщо, звичайно, вони поєднуються з конкретною стравою, — каже Антон. — А ще гострота нейтралізується цукром, оцтом або лимонним соком. Вибирайте спосіб, який найменше вплине на смак страви».

Фейл № 2: Надто кисло
Іноді їжа може бути надто кислою, наприклад, через додавання оцту. Але і з цієї ситуації є вихід.
«Зайву кислоту можна збалансувати цукром, — зазначає Ілля. — Головне — не переборщити».
Фейл № 3: Пересолено
Це найпоширеніша помилка. Зіпсувати блюдо надмірною кількістю солі дуже легко, а ось над тим, щоб виправити це, доведеться попітніти.
«Повернути хороший смак пересоленій страві складніше. Можна спробувати подвоїти кількість рідини і інгредієнтів, — рекомендує Антон. — Але в більшості випадків, якщо пересолили, краще почніть готувати їжу спочатку».
«Зайву сіль можуть увібрати овочі, тож якщо вони входять до складу вашої страви — просто подвійте їх кількість», — додає Ілля.
Нагадаємо, Хлібне видовище (Хлебное зрелище) — гастрошоу, в якому бренд-шеф ресторанів Тайський привіт, Китайський привіт, В'єтнамський привіт Антон Васильєв і шеф-кухар ресторанів Тin Tin і Loggerhead Bar Ілля Сьомін борються за гастротур по Нью-Йорку. У кожному випуску вони отримують однаковий набір простих продуктів, з яких повинні приготувати страви на свій розсуд. Під час готування їм даються різні ускладнення, які роблять процес більш цікавим і веселим. Свіжий випуск шоу з’явився на YouTube в неділю, 24 травня. Зірковим гостем, який оцінив страви шефів і вирішив, хто з них впорався із завданням краще, став Женя Галич — фронтмен гурту O.Torvald.
Хлібне видовище — дивитися онлайн випуск 1, 17 травня 2020
Хлібне видовище — дивитися онлайн випуск 2, 24 травня 2020
- Дієта топ-моделі. Рецепт кабачкових оладок від Вікторії Маремухи
- По-одеськи. Рецепт «дачної» окрошки від Сави Лібкіна
- Неможливо відірватися. Вишневий торт із лікером і збитими вершками за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
- Київський песто. Молода картопля з соусом із зелені за рецептом Даші Малахової
- Знаменитий Сан-Себастьян. Баскський чізкейк від шефа Віталія Гуралевича