По-одеськи. Рецепт «дачної» окрошки від Сави Лібкіна
Охолоджуючий суп окрошка за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна.
Окрошка просто створена для жарких днів, коли хочеться чогось охолоджуючого. Рецепт окрошки дуже простий — потрібно нарізати всі інгредієнти і залити їх квасом або газованою мінеральною водою.
Для окрошки важливо використовувати відварене нежирне м’ясо і свіжі овочі з зеленню. Пропонуємо рецепт окрошки від одеського ресторатора Савелія Лібкіна.
Як приготувати окрошку?
Дана кількість продуктів розраховано на 4 порції.
Складові:
- картопля, зварена в мундирі - 70 г
- шинка — 70 г
- відварна телятина — 70 г
- відварений телячий язик — 70 г
- редис — 100 г
- курячі яйця, зварені круто — 2 шт.
- огірки — 150 г
- сік лимона — 20 мл
- діжонська гірчиця — 25 г
- зелена цибуля — 1 пучок
- петрушка — 1 пучок
- кріп — 1 пучок
- кефір 2%-ої жирності — 1 л
- газована мінеральна вода — 0,5 л
- сіль, мелений чорний перець — за смаком
Нарізаємо дрібними кубиками відварну картоплю, телятину, язик, шинку, редис, огірок і білок.
Зелену цибулю, кріп і петрушку промиваємо, просушуємо і дрібно нарізаємо в окрему ємність.
Готуємо заправку. Для цього розтираємо з сіллю гірчицю, мелений чорний перець, жовтки і лимонний сік до однорідної маси і злегка розводимо мінеральною водою.
Викладаємо всі нарізані інгредієнти в каструлю, додаємо кефір, мінеральну газовану воду і заправку. Добре перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень — кріп, петрушку і цибулю.
Охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику і відразу подаємо.