По-одеськи. Рецепт «дачної» окрошки від Сави Лібкіна

17 травня 2020, 03:39

Охолоджуючий суп окрошка за рецептом одеського ресторатора Савелія Лібкіна.

Окрошка просто створена для жарких днів, коли хочеться чогось охолоджуючого. Рецепт окрошки дуже простий — потрібно нарізати всі інгредієнти і залити їх квасом або газованою мінеральною водою.

Відео дня

Для окрошки важливо використовувати відварене нежирне м’ясо і свіжі овочі з зеленню. Пропонуємо рецепт окрошки від одеського ресторатора Савелія Лібкіна.

Як приготувати окрошку?

Дана кількість продуктів розраховано на 4 порції.

Складові:

  • картопля, зварена в мундирі - 70 г
  • шинка — 70 г
  • відварна телятина — 70 г
  • відварений телячий язик — 70 г
  • редис — 100 г
  • курячі яйця, зварені круто — 2 шт.
  • огірки — 150 г
  • сік лимона — 20 мл
  • діжонська гірчиця — 25 г
  • зелена цибуля — 1 пучок
  • петрушка — 1 пучок
  • кріп — 1 пучок
  • кефір 2%-ої жирності — 1 л
  • газована мінеральна вода — 0,5 л
  • сіль, мелений чорний перець — за смаком

Нарізаємо дрібними кубиками відварну картоплю, телятину, язик, шинку, редис, огірок і білок.

Зелену цибулю, кріп і петрушку промиваємо, просушуємо і дрібно нарізаємо в окрему ємність.

Готуємо заправку. Для цього розтираємо з сіллю гірчицю, мелений чорний перець, жовтки і лимонний сік до однорідної маси і злегка розводимо мінеральною водою.

Викладаємо всі нарізані інгредієнти в каструлю, додаємо кефір, мінеральну газовану воду і заправку. Добре перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану зелень — кріп, петрушку і цибулю.

Охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику і відразу подаємо.

Показати ще новини
Радіо NV
X