Неможливо відірватися. Вишневий торт із лікером і збитими вершками за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

19 травня 2020, 02:38

Торт Чорний ліс із замороженою вишнею, лікером і збитими вершками від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.

Торт зі збитими вершками і вишнею Чорний ліс більш відомий багатьом як Шварцвальдський вишневий торт (Шварцвальд) або П'яна вишня. Торт з'явився в Німеччині в 30-х роках і зараз вважається десертною класикою. Чорний ліс - це шоколадні бісквітні коржі, просочені лікером, крем зі збитих вершків і начинка з вишні. Пропонуємо приготувати вишневий торт Чорний ліс за рецептом канадського шеф-кухаря колумбійського походження, бізнесмена і судді проекту МастерШеф Україна Ектора Хіменеса-Браво. Спробувати десерти за рецептами шефа можна в Києві в кондитерській bo.pastry.

Відео дня

Як приготувати торт Чорний ліс?

Складові:

  • 2 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • ¾ склянки какао
  • 2 ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. солі
  • ½ склянки олії 
  • 1 склянка молока з 5 краплями лимонного соку або сироватки
  • 1 склянка теплої води
  • 2 великих яйця
  • 2 ч. л. ванілі
  • вершкове масло для змащування форми

Вишневий лікерний сироп:

  • ½ склянки цукру
  • ½ склянки води
  • ¼ склянки вишневого лікеру
  • 1/8 склянки рому або віскі (за бажанням)

Фростінг:

  • 3 склянки холодних вершків для збивання (30% і вище)
  • ¼ склянки цукрової пудри

Шоколадний декор:

  • 250 г чорного шоколаду (60% какао і вище)

Вишня і декор:

  • 2 ½ склянки вишні (замороженої або свіжої)
  • 50 г чорного шоколаду (для стружки)
  • вишня для декору

Етап 1. Бісквіт для торта

Нагрійте духовку до 175 °C. Дві форми 20-22 см застеліть пергаментним папером, змастіть вершковим маслом і присипте какао. Всі сухі інгредієнти змішайте в мисці силіконовою лопаткою. В іншій мисці середнього розміру змішайте всі вологі інгредієнти, теплу воду додавайте поступово, щоб не зварити яйця. Змішайте сухі і вологі інгредієнти (близько 2-3 хвилин), тісто вийде досить рідке. Вилийте тісто в обидві форми порівну. Випікайте 45 хвилин або поки пропечеться. Остудіть 10 хвилин, після чого вийміть із форми і остудіть повністю.

Етап 2. Вишневий лікерний сироп

Помістіть цукор і воду в маленьку каструлю. Доведіть до кипіння і постійно перемішуйте. Додайте вишневий лікер, ром або віскі, вимкніть вогонь і дайте охолонути.

Етап 3. Фростінг зі збитих вершків

Просійте цукрову пудру. Збиті вершки і цукрову пудру збиваємо міксером, доки не будуть м'які піки. Важливо, щоб миска і віночок були холодними.

Instagram - hectorjimenezbravo
Фото: Instagram - hectorjimenezbravo

Етап 4. Шоколадний декор

Розламайте шоколад на невеликі шматки. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд). Силіконовою лопаткою розмажте шоколад на великому шматку пергаментного паперу. Загорніть пергамент в трубочку і помістіть в холодильник або заморозьте. Розгорніть і зробіть шоколадний декор (паркан).

Етап 5. Збираємо торт

Розріжте кожен бісквіт навпіл горизонтально. Помістіть одну частину розрізаного бісквіта на підставку для торта або тарілку. Дуже ретельно намажте вишневим сиропом. Намажте збитими вершками (1 склянка), додайте 1 стакан вишні і акуратно притисніть наступним бісквітом. Те ж саме з іншими бісквітами. Задекоруйте шоколадом, посипте шоколадною стружкою. А також за бажанням зробіть троянди зі збитих вершків і прикрасьте вишнею.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X