З Франції з любов’ю. Секрети приготування класичного цибулевого супу з грінками

6 жовтня 2019, 05:13

Густий, насичений суп з солодкуватим смаком цибулі, сиром і грінками приємно зігріє в осінні дні.

Раніше цибулевий суп вважався їжею для бідняків, зараз же рецепт супу в сучасному вигляді можна зустріти практично в кожному французькому ресторані. Також в меню часто можна побачити і цибулевий суп-пюре.

Відео дня

Класичний цибулевий суп готують з яловичого бульйону, цибулі, сиру і грінок. Цибулевий суп відомий і завдяки популярній в Голлівуді цибулевій дієті. Цибулевий суп для схуднення готують не на яловичому бульйоні, а на овочевому, і не використовують сир.

Цибулевий суп: рецепт

Складові:

  • цибуля ріпчаста — 6 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • борошно — 1,5 ст. л.
  • вершкове масло — 80 г
  • сіль перець
  • бульйон яловичий — 650 г
  • цукор — 1 ч. л.
  • сир твердий — 300 г
  • чебрець — 3 гілочки
  • хліб — 6 шматочків

Французький цибулевий суп: приготування

Очищаємо цибулю та нарізаємо її півкільцями. Часник очищаємо і подрібнюємо. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі з товстим дном і близько 10 хв. обсмажуємо цибулю.

Додаємо в каструлю часник, чебрець і цукор і продовжуємо готувати — цибуля не повинна бути розвареною. Додаємо в кастрюлю борошно і перемішуємо близько 2 хв.

Кладемо обсмажену цибулю в каструлю, наливаємо 300 г бульйону, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 30 хв., Періодично потрібно помішувати. Додаємо бульйон і солимо, перчимо. Готуємо ще близько 15 хв.

Обсмажуємо скибочки хліба з двох сторін і натираємо часником. Сир натираємо на тертці. Для цибулевого супу найкраще використовувати пікантний сир, наприклад, Селиський сир або Нарцис Карпат.

Наливаємо суп в жароміцний посуд. У кожну тарілку кладемо скибочку хліба, посипаємо зверху сиром і ставимо на деко. Відправляємо суп в духовку на 3 хв. Цибулевий суп готовий!

Показати ще новини
Радіо НВ
X