З Франції з любов’ю. Секрети приготування класичного цибулевого супу з грінками
Густий, насичений суп з солодкуватим смаком цибулі, сиром і грінками приємно зігріє в осінні дні.
Раніше цибулевий суп вважався їжею для бідняків, зараз же рецепт супу в сучасному вигляді можна зустріти практично в кожному французькому ресторані. Також в меню часто можна побачити і цибулевий суп-пюре.
Класичний цибулевий суп готують з яловичого бульйону, цибулі, сиру і грінок. Цибулевий суп відомий і завдяки популярній в Голлівуді цибулевій дієті. Цибулевий суп для схуднення готують не на яловичому бульйоні, а на овочевому, і не використовують сир.
Цибулевий суп: рецепт
Складові:
- цибуля ріпчаста — 6 шт.
- часник — 3 зубчики
- борошно — 1,5 ст. л.
- вершкове масло — 80 г
- сіль перець
- бульйон яловичий — 650 г
- цукор — 1 ч. л.
- сир твердий — 300 г
- чебрець — 3 гілочки
- хліб — 6 шматочків
Французький цибулевий суп: приготування
Очищаємо цибулю та нарізаємо її півкільцями. Часник очищаємо і подрібнюємо. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі з товстим дном і близько 10 хв. обсмажуємо цибулю.
Додаємо в каструлю часник, чебрець і цукор і продовжуємо готувати — цибуля не повинна бути розвареною. Додаємо в кастрюлю борошно і перемішуємо близько 2 хв.
Кладемо обсмажену цибулю в каструлю, наливаємо 300 г бульйону, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 30 хв., Періодично потрібно помішувати. Додаємо бульйон і солимо, перчимо. Готуємо ще близько 15 хв.
Обсмажуємо скибочки хліба з двох сторін і натираємо часником. Сир натираємо на тертці. Для цибулевого супу найкраще використовувати пікантний сир, наприклад, Селиський сир або Нарцис Карпат.
Наливаємо суп в жароміцний посуд. У кожну тарілку кладемо скибочку хліба, посипаємо зверху сиром і ставимо на деко. Відправляємо суп в духовку на 3 хв. Цибулевий суп готовий!