З брокколі і лососем. Секрети приготування вершкового сирного супу

17 вересня 2019, 11:32

Ніжний сирний суп добре насичує і зігріває. Суп можна приготувати з грибами, креветками, м’ясом або рибою. Пропонуємо рецепт вершкового крем-супу з лососем і броколі.

Сирний суп — це те блюдо, яке сподобається практично всім гурманам. При правильному приготуванні, страва виходить з насиченим вершковим смаком і ніжною консистенцією.

Відео дня

Основним компонентом супу є сир, який потрібно кидати в киплячий бульйон. Сир можна брати твердий або плавлений. Для рецепта супу з плавленим сиром краще взяти вершковий, в складі якого тільки молочні продукти — такий сир добре розчиняється і надає страві ніжний смак.

Unsplash
Фото: Unsplash

Рецепт сирного супу з брокколі і лососем

Складові:

  • плавлений сир (вершковий) — 4 шт.
  • курячий бульйон — 1 л
  • філе лосося — 4 невеликих шматочка
  • біле сухе вино — 50 мл
  • вершки — 100 мл
  • розмарин
  • оливкова олія
  • сіль перець
  • часникові сухарики (за бажанням)

Нарізаємо скибочками плавлений сир. У киплячий бульйон додаємо вино, вершки, нарізаний сир і варимо все до повного розчинення сиру. Після цього додаємо сіль і перець.

Готуємо маринад для риби — змішуємо оливкову олію, гілочки розмарину, сіль, перець. Кладемо в маринад філе лосося і відставляємо в сторону.

Брокколі поділяємо на суцвіття і відправляємо в киплячу воду на пару хвилин. Після цього відкидаємо брокколі на воду з льодом.

Розігріваємо сковорідку на сильному вогні і швидко обсмажуємо лосось.

У супову тарілку кладемо брокколі, шматочок лосося і виливаємо сирний суп. Зверху кладемо ще один шматочок риби і посипаємо часниковими сухариками. Сирний крем-суп з брокколі і лососем готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X