Це смачно. Секрети приготування збірної солянки
Солянка — густий наваристий суп, який готують з різних копченостей. Насичений м’ясний смак з пікантною кислинкою роблять солянку впізнаваною серед інших страв.
Солянку називають збірною, так як готується вона з різних видів м'яса. Можна брати і яловичину, і свинину, і курку. Чим більше і різноманітніше м'ясне асорті, тим цікавіше смак солянки.
За класичним рецептом солянку готують на м'ясному бульйоні з різними копченостями (мисливські ковбаски, реберця, ковбаса), оливками, солоними огірками і соком лимона.
Дуже важливо не пересолити солянку, так як в її склад входить багато копченостей і солінь. Після того, як суп настоїться, він стане ще більш солоним.
Солянка збірна м'ясна: рецепт
Складові:
- м'ясо (яловичина або курка) - 500 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- огірки солоні - 300 г
- томатна паста - 3 ст. л.
- каперси - 1 ст. л.
- зелені маслини - 50 г
- варена ковбаса або сосиски - 100-150 г
- копчений балик - 200 г
- цукор - 1 ст. л.
- розсіл маслин - 200 мл
- вершкове масло
- сіль, перець, паприка, лавровий лист
- зелень
- лимон
Як готувати солянку? Наливаємо в каструлю 2 літри води і ставимо на вогонь. Кладемо в каструлю м'ясо, моркву і 1 цибулину. Доводимо воду до кипіння і знімаємо піну, далі робимо маленький вогонь і варимо бульйон близько 1-2 годин (в залежності від виду м'яса).
Нарізаємо цибулину півкільцями, а моркву й огірки невеликими кубиками. Розігріваємо в сковороді вершкове масло і обсмажуємо цибулю, через хвилину додаємо в сковороду моркву і обсмажуємо овочі ще хвилину.
Далі додаємо огірки і томатну пасту, перемішуємо все. Також додаємо цукор, розсіл і тушкуємо близько 30 хв.
Дістаємо з бульйону м'ясо, цибулю і моркву. М'ясо нарізаємо на шматочки. Кладемо в бульйон обсмажені овочі, доводимо до кипіння і варимо ще 7 хв.
Додаємо в каструлю решту складових: каперси, нарізані маслини і спеції за смаком.
Усі копченості нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо в каструлю нарізане м'ясо і копченості і варимо ще 5 хв. Вимикаємо суп і даємо настоятися 10 хв.
При подачі в тарілку з супом покласти дольку лимона і нарізану зелень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life