За грузинським рецептом. Як приготувати автентичний суп харчо

5 вересня 2019, 05:12

Пряний, гострий, з великою кількістю зелені - суп харчо прекрасний варіант для обіду або вечері. Пропонуємо приготувати ароматний харчо за грузинським рецептом.

Суп харчо — національна грузинська страва. В перекладі «харчо» дослівно означає суп із яловичини. Страва харчо досить густа — це щось середнє між супом і рагу. Для приготування хорошого харчо знадобиться близько 3 годин, але результат порадує кожного члена сім'ї.

Відео дня

У наш час грузинська кухня — це тренд, тому на багатьох ринках можна знайти автентичні грузинські спеції та відтворити смак справжнього харчо.

Як приготувати суп харчо?

Основний інгредієнт справжнього харчо — це яловиче м’ясо. Зараз харчо готують і з баранини, і зі свинини, але за автентичним рецептом харчо готують виключно з жирної яловичини. Другий важливий інгредієнт — це соус ткемалі, який часто замінюють томатною пастою. Волоські горіхи є третім найважливішим інгредієнтом справжнього супу харчо.

Instagram - d.kulinariia
Фото: Instagram - d.kulinariia

Суп харчо рецепт

Складові:

  • яловичина на кістці - 1 кг
  • рис — 5 ст. л.
  • соус ткeмaлі або томатна паста — 5 ст. л.
  • волоські горіхи — 0,5 кг
  • чаcник — 5 зубчиків
  • морква — 1 штука
  • цибуля — 2 штуки
  • зелень
  • спеції: xмeлі-cунeлі, чорний перець, червоний перець, коріандр, сіль

  1. М’ясо добре промиваємо. Наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння і кидаємо яловичину. Варимо м’ясо на середньому вогні близько 2 годин.

  2. Коли бульйон буде готовий, дістаємо м’ясо, видаляємо кістки, бульйон проціджуємо. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки і повертаємо в киплячий бульйон.

  3. Чистимо цибулю, моркву і нарізаємо тонкою соломкою. Нарізаємо зелень. Чистимо часник і натираємо на тертці. Очищаємо і подрібнюємо горіхи.

  4. Кладемо в бульйон соус ткемалі або томатну пасту, даємо бульйону закипіти і додаємо моркву. Варимо 10 хв.

  5. Додаємо цибулю і знову доводимо до кипіння бульйон, варимо ще 30 хв. Далі додаємо в бульйон рис і варимо ще 10 хв.

  6. Змішуємо натертий часник з подрібненими горіхами і додаємо в бульйон, варимо ще 15 хв. Далі додаємо спеції і варимо 5 хв на слабкому вогні.

  7. Кладемо в суп нарізану зелень і варимо ще 2 хв, знімаємо з вогню і даємо супу настоятися 15 хв. Ароматний і ситний харчо готовий.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X