Незвичайний смак. Рецепт гарбузового супу-пюре з сиром

2 жовтня 2019, 03:03

Ароматний, зігріваючий гарбузовий суп не тільки корисний, але і надзвичайно смачний.

Гарбузовий суп — популярна страва в усьому світі. У багатьох ресторанах можна зустріти варіації супу з гарбуза — з копченостями, морепродуктами, горіхами, імбиром.

Відео дня

Гарбуз для супу краще вибирати насолодких сортів. Якщо ж гарбуз солодкий, можна додати лимонний сік — це прибере зайву нудотність і додасть страві пікантності.

Гарбузовий суп: рецепт

Складові:

  • курячий бульйон — 2 л
  • гарбуз — 500 г
  • сир фета — 300 г
  • сік лимона — 4 ст. л.
  • вершки — 5 ст. л.
  • часник — 1 зубчик
  • сіль перець
  • зелень

Як приготувати гарбузовий суп?

М’якоть гарбуза очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо середніми шматочками. Натираємо гарбуз подрібненим часником, сіллю і перцем.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією і викладаємо гарбуз. Запікаємо до м’якості овоча.

Доводимо до кипіння бульйон і кладемо запечений гарбуз. Додаємо в каструлю спеції і сік лимона. Проварюємо гарбузовий суп кілька хвилин і знімаємо з плити.

Виливаємо суп в блендер і подрібнюємо все до однорідної консистенції.

Нарізаємо сир невеликими кубиками. У готовий суп додаємо вершки, сир і дрібно нарізану зелень.

Корисний гарбузовий суп подаємо до столу гарячим. Готовий суп можна прикрасити гарбузовим насінням.

Показати ще новини
Радіо НВ
X