Смак дитинства. Рецепт домашніх легких булочок за одну годину

18 березня, 04:00
Домашні легкі булочки (Фото:ozuncagan/depositphotos)

Домашні легкі булочки (Фото:ozuncagan/depositphotos)

Неймовірно прості у приготуванні та фантастично смачні. Ці прості булочки стануть ідеальним доповненням до будь-якої страви.

Немає такого дивовижного запаху, як свіжий теплий хліб чи булочки, що виходять із духовки. Даний рецепт швидких булочок допоможе вам приготувати надзвичайно м’які та пухкі булочки менш ніж за одну годину.

Відео дня

Поради до рецепта: за цим рецептом виходять невеликі булочки, але їх можна легко регулювати. Для булочок для гамбургерів розділіть суміш на шість, або для булочок для хот-догів скачайте тісто у формі пальців замість кульок. Для цільнозернових булочок використовуйте 250 г білого борошна та 250 г цільнозернового борошна.

Легкі булочки: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничної муки
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів
  • ½ чайної ложки солі
  • ½ склянки молока
  • ¼ склянки води
  • 2 столові ложки розтопленого масла
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте муку, дріжджі та сіль.
  2. В іншій мисці змішайте молоко, воду, розтоплене масло, яйце та цукор.
  3. Постійно помішуючи, додавайте суміш до сухих інгредієнтів. Замішуйте тісто до однорідної консистенції.
  4. Накрийте миску з тістом і залиште його на 30−40 хвилин, доки тісто не збільшиться в об'ємі.
  5. Розділіть тісто на 8−10 рівних частин і формуйте кульки.
  6. Розмістіть їх на покритому пергаментом листі для запікання і накрийте їх ізоляційною плівкою.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Покладіть лист з булочками в духовку і запікайте протягом 15−20 хвилин, доки булочки не стануть золотистими.
  8. Вийміть булочки з духовки й дайте їм трохи охолонути.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X