Тоффі-пудинг. Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон

1 червня 2021, 03:15

Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейд розкрив секрети приготування улюбленого десерту герцогині.

Даррен МакГрейд зізнався, що однією з улюблених страв Кейт Міддлтон є насичений кармельний пудинг з фініками, шоколадом і вершками, що смакує, як іриска. Готувати його найзручніше в пароварці чи мультиварці на відповідному режимі.

Відео дня

Рецепт карамельного пудингу

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 200 г фініків без кісточок, кожен нарізаний приблизно на 8 частин
  • 1 ч.л. соди
  • 230 мл окропу
  • 55 г масла
  • 200 г цукру
  • 1 ст. шоколаду (шматочками або натертого)
  • 1 яйце
  • 260 г борошна
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ч.л. розпушувача

Для соусу:

  • 290 г темного цукру
  • 220 г вершкового масла
  • ½ ст. шоколаду
  • 9 ст.л. жирних вершків
christopher farrugia / unsplash
Фото: christopher farrugia / unsplash

Приготування:

Приготуйте соус, додавши всі інгредієнти на сковороду з товстим дном. Перемішуйте на сильному вогні поки суміш не буде однорідною. Доведіть до кипіння та тушкуйте 4 хвилини.

Вилийте близько 1,5 склянки соусу в змащену маслом форму для готування пудингу і дайте охолонути. Збережіть соус, що залишився, щоб полити пудинг.

Змішайте фініки з водою та содою і мішайте суміш, поки сода не розчиниться.

Збийте вершкове масло і цукор до пишності, додайте яйце та ваніль і продовжуйте збивати. Додайте борошно і розпушувач, потім суміш фініків і шоколадну стружку.

Викладіть суміш у миску поверх холодного соусу. Готуйте пудинг в паро- або мультиварці приблизно 1,5 години.

Коли пудинг буде готовий, розігрійте соус, що залишився. Переверніть пудинг на теплу тарілку і полийте соусом. Подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X