Сезонний смак. Рецепт сицилійського пудингу з лимоном
Цей пудинг більше схожий на густий лимонний крем-чіз — досить м’який, ніжно-солодкий, але в той же час пікантний. Він може стати самостійним десертом або доповненням до пісочного печива чи пирога.
Розпал лимонного сезону — ідеальний час для десертів із цих цитрусових. Цедра лимона, насичена арома-маслами, додає випічці особливий аромат, а лимонний сік ідеально поєднується з підсолоджувачами для створення пікантного та свіжого смаку.
Ділимося рецептом сицилійського лимонного пудингу, який складається з базових інгредієнтів і досить просто готується. Подавати можна в великій неглибокій мисці, порційно в стаканах, або як добавку до печива чи іншого десерта.
Рецепт пудингу з лимоном
Інгредієнти (на 6 невеликих порцій):
- Цедра і сік 3 великих лимонів
- 3 великих яйця
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- 250 г цукрової пудри
- 750 мл води

Приготування
1. Помийте лимони, натріть цедру і вичавіть сік.
2. У великій мисці збийте цедру, яйця, кукурудзяний крохмаль і цукор. Збивайте до консистенції густого крему.
3. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду і лимонний сік і варіть на середньому вогні, безупинно помішуючи, поки пудинг не стане достатньо густим, щоб затримуватися на тильній стороні ложки. Він повинен добре нагрітися, але не закипіти.
4. Розлийте по 6 склянках або маленьких мисках і дайте охолонути, потім приберіть у холодильник як мінімум на 6 годин або поки не стане твердим і охолодженим. Подавайте окремо або з фруктами, наприклад вишнями в сиропі.
Смачного!