Сезонний смак. Рецепт сицилійського пудингу з лимоном

17 лютого 2021, 04:39

Цей пудинг більше схожий на густий лимонний крем-чіз — досить м’який, ніжно-солодкий, але в той же час пікантний. Він може стати самостійним десертом або доповненням до пісочного печива чи пирога.

Розпал лимонного сезону — ідеальний час для десертів із цих цитрусових. Цедра лимона, насичена арома-маслами, додає випічці особливий аромат, а лимонний сік ідеально поєднується з підсолоджувачами для створення пікантного та свіжого смаку.

Відео дня

Ділимося рецептом сицилійського лимонного пудингу, який складається з базових інгредієнтів і досить просто готується. Подавати можна в великій неглибокій мисці, порційно в стаканах, або як добавку до печива чи іншого десерта.

Рецепт пудингу з лимоном

Інгредієнти (на 6 невеликих порцій):

  • Цедра і сік 3 великих лимонів
  • 3 великих яйця
  • 60 г кукурудзяного крохмалю
  • 250 г цукрової пудри
  • 750 мл води
freepik
Фото: freepik

Приготування

1. Помийте лимони, натріть цедру і вичавіть сік.

2. У великій мисці збийте цедру, яйця, кукурудзяний крохмаль і цукор. Збивайте до консистенції густого крему.

3. Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду і лимонний сік і варіть на середньому вогні, безупинно помішуючи, поки пудинг не стане достатньо густим, щоб затримуватися на тильній стороні ложки. Він повинен добре нагрітися, але не закипіти.

4. Розлийте по 6 склянках або маленьких мисках і дайте охолонути, потім приберіть у холодильник як мінімум на 6 годин або поки не стане твердим і охолодженим. Подавайте окремо або з фруктами, наприклад вишнями в сиропі.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X