Новинка. Лінивий французький яблучний пиріг із заварним кремом і кальвадосом: готується в один прийом

10 серпня 2023, 00:25

Ділимося рецептом, який неодмінно варто спробувати в цьому сезоні. За бажанням готуйте його без алкоголю або використайте чайну ложку коньяку чи рому.

Перевірений рецепт яблучного пирога ніколи не буде зайвим. Це доводить як особистий досвід так і популярність рецептів пирогів на сайті. Тож тримайте новинку, яка просто приречена стати хітом цьогоріч.

Реклама

Французький лінивий пиріг із яблуками та заварним кремом

Яблучний пиріг з заварним кремом - французький рецепт (Фото: Facebook)
Яблучний пиріг з заварним кремом - французький рецепт / Фото: Facebook

Інгредієнти:

  • 3 великі яблука Гренні Сміт (800 г), очистити від шкірки й серцевин, нарізати на 8 часточок і потім нарізаних слайсами до 0,5 см
  • 1 столова ложка кальвадосу (за бажанням)
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 стакан плюс окремо ще 2 столові ложки борошна
  • 1 стакан плюс окремо 1 столова ложка цукрового піску
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 велике яйце плюс 2 великих жовтки
  • 1 стакан рослинної олії
  • 1 стакан молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Приготування:

1. Поставте решітку духовки в нижнє середнє положення та нагрійте духовку до 165С. Змастіть олією 23-см роз'ємну форму та поставте на деко, вистелене фольгою.

2. Покладіть скибочки яблук на придатну для мікрохвильової печі тарілку, накрийте та готуйте в мікрохвильовій печі приблизно 3 хвилини, доки яблука не стануть мʼякими та ледь прозорими.

3. Змішайте шматочки яблук з кальвадосом, лимонним соком і корицею і дайте охолонути 15 хвилин.

4. У мисці середнього розміру змішайте 1 склянку борошна, 1 склянку цукрового піску, розпушувач і сіль.

5. У другій мисці збийте цілі яйця (не жовтки!), олію, молоко та ваніль до однорідності.

6. Додайте борошняну суміш до вологих інгредієнтів і збивайте, поки не з'єднається. Відберіть 1 склянку тіста в окрему миску та відставте.

7. Додайте яєчні жовтки до тіста, що залишилося, і збийте, щоб з'єднати. За допомогою лопатки обережно введіть яблука. Перекладіть тісто в форму; ножем або довгим шпателем рівномірно розподіліть тісто по краях форми та розрівняйте поверхню.

8. Вмішайте вінчиком решту 2 столові ложки борошна в тісто, яке ви відклали. Вилийте тісто на форму та рівномірно розподіліть по формі та вирівняйте поверхню. Рівномірно посипте пиріг столовою ложкою цукру, що залишилася.

9. Випікайте приблизно 75 хвилин: центр пирога має схопитися, зубочистка, вставлена в центр, виходити чистою, а поверхня стати золотаво-коричневим, Перекладіть деко на решітку; дайте охолонути протягом 5 хвилин. Проведіть ножем по краях каструлі та дайте повністю охолонути на 2−3 години.

Показати ще новини