З медом, горіхами і сиром. Три рецепти печених яблук

13 жовтня 2019, 09:07

Запечені яблука — найпростіший у приготуванні, і один з найкорисніших десертів.

Крамбл з яблук, яблучна шарлотка, запечені яблука — всі ці десерти неймовірно популярні в осінній період.

Печені яблука прекрасно підходять для дієтичного та дитячого меню. Яблука можна запікати з медом, горіхами, сиром, корицею; в мультиварці і мікрохвильовці. Більш складні варіанти — це начинка для яблук з рису, гарбуза або вівсяних пластівців.

Відео дня

Запекти яблука з цукром/медом в духовці або мікрохвильовій печі - це найпростіший спосіб, який займе мінімум часу.

Печені яблука в духовці або мікрохвильовій печі: рецепт

Яблука запікаються у власному соку. Такий рецепт відмінно підходить для пісного меню.

Складові:

  • яблуко — 6 шт
  • цукор/мед — 6 ч. л.

Як зробити печені яблука? Всі яблука ретельно миємо й насухо витираємо. Акуратно видаляємо ножем серцевину яблук.

Насипаємо в кожне яблуко по 1 ч. л. цукру. Можна використовувати більше або менше цукру за смаком. Також замість цукру можна використовувати мед.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Кладемо яблука в форму, наливаємо на дно трохи води, і відправляємо форму в духовку на 30 хв. У мікрохвильовці яблуко потрібно запікати близько 5−10 хв, в залежності від потужності.

Подавати яблука можна з медом або вершками, теплими або охолодженими.

Печені яблука з медом і горіхами: рецепт

Горіхи зроблять десерт ще більш ситним і смачним.

Складові:

  • яблуко — 6 шт
  • волоські горіхи — 4 ст. л.
  • мед — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 3 ст. л.
  • кориця мелена — 1 ч. л.
  • цукрова пудра

Яблука миємо й витираємо насухо. Видаляємо ножем серцевину яблук і стежимо за тим, щоб не проколоти яблуко повністю, інакше вся начинка витече.

Змішуємо в глибокій ємності рідкий мед, розм’якшене вершкове масло, горіхи і корицю. Акуратно кладемо начинку в підготовлені яблука.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Ставимо яблука в форму або на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку на 20 хв.

Готові яблука посипаємо цукровою пудрою. Подаємо десерт гарячим або охолодженим.

Печені яблука з сиром: рецепт

Яблука, запечені з сиром, чудово підійдуть для ситного сніданку або полуденок.

Складові:

  • яблуко — 6 шт
  • сир — 350 г
  • вершкове масло — 50 г
  • мед — 6 ч. л.

Як приготувати печені яблука?

Яблука ретельно миємо й витираємо. Зрізаємо ножем верхівки яблук і видаляємо серцевину разом з м’якоттю фруктів. Акуратно заповнюємо яблука сиром і поливаємо зверху медом.

Духовку розігріваємо до 200 ° C. Кладемо яблука в форму, змащену вершковим маслом, і відправляємо в духовку на 20−25 хв. Корисний десерт готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X