В домашніх умовах. Як правильно зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими та хрусткими

16 вересня, 17:30
Що зробити, щоб яблука довго залишалися хрусткими (Фото:simply / depositphotos)

Що зробити, щоб яблука довго залишалися хрусткими (Фото:simply / depositphotos)

Немає нічого кращого, ніж відкусити свіже яблуко. Якщо ви запаслися яблуками, щоб насолодитися ними пізніше, важливо знати, що потрібно зробити, щоб яблука надовго залишалися свіжими і хрусткими.

Хитрість полягає у продовженні життя плодів після того, як вони були зірвані. Яблука швидко розм'якшуються і стають борошнистими при неправильному зберіганні. Щоб вони залишалися свіжими протягом кількох тижнів і навіть місяців після того, як їх винесли з саду, слід зберігати яблука в холодильнику. "Чим раніше ви помістите їх у холодильник, тим довше вони прослужать", - сказала Ренеа Моран, фахівець із фруктових дерев з кооперативної ферми Highmoor при Університеті штату Мен. «Ви повинні зберігати їх за такої температури, яку витримають яблука, тобто трохи вище за нуль». За словами Моран, умови зберігання, які комерційні виробники використовують для зберігання своєї продукції, є холоднішими, ніж у холодильниках більшості людей. Але вона додала, що ваш кухонний холодильник чудово працюватиме, щоб яблука залишалися свіжими протягом кількох тижнів.

Відео дня

За словами Моран, залишати яблука у пакеті, сітці, мисці чи кошику неправильно, це різко скорочує термін їх зберігання. При кімнатній температурі яблука зберігаються від п'яти до семи днів, перш ніж вони починають втрачати свій аромат і починають зморщуватись або ставати м'якими.

Яблука також можна зберігати в льоху, в коморі, в неопалюваному приміщенні вашого будинку протягом двох-трьох тижнів. Фахівець рекомендує перевіряти фрукти, щоб переконатися, що ті, які можуть зіпсуватися або стати перезрілими, не псують плоди навколо них. «Яблука виділяють газ під назвою етилен, який повідомляє яблукам, що настав час дозрівати. Якщо помістити їх у холодильник, то це уповільнює даний процес». Яблуко, зірване рано, до того, як воно повністю дозріє, довше збереже свою свіжість. Люди, які збирали свої яблука наприкінці сезону, одержують яблуко з найкращим смаком, але вам буде важче зберегти цей аромат протягом тривалого часу при зберіганні.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X