Годиться чи ні? Як зрозуміти, чи зіпсувалося м’ясо, що залежалося в холодильнику

27 жовтня, 02:51
Свіже м’ясо гарно виглядає перед приготуванням (Фото:robertonencini / depositphotos)

Свіже м’ясо гарно виглядає перед приготуванням (Фото:robertonencini / depositphotos)

Купуючи м’ясо, кожен з нас хоча б раз в житті потрапляв у халепу, вибравши не найсвіжіший шматок.

Щоб визначити свіжий шматочок свинини, яловичини або курятини, важливо оглянути його ще в магазині та не залишати надовго в сирому вигляді в холодильнику вдома. Інакше замість смачних котлет або биточків ви отримаєте порушення системи травлення.

Відео дня

Як зрозуміти, що свинина зіпсована

Запах свіжої свинини — нейтральний, може трохи пахнути кров’ю.

Структура — м’яка, але пружна.

Колір — рівномірний, червоно-рожевий.

Промокніть м’ясо серветкою. Якщо на ній залишаються рожеві плями — м’ясо обрізали, позбавляючи від зіпсованої частини. Різкий запах говорить про те, що м’ясо залежалося на прилавку. Наявність на ньому плям і слизу загрожує отруєнням.

Як зрозуміти, що яловичина зіпсована

Запах свіжої яловичини — нейтральний, із легким молочним ароматом.

Структура — пружна, м’ясо не повинно виділяти кров.

Колір — від червоного до темно-червоного.

Якщо помітили, що шматок придбав сірувато-зелений відтінок і неприємний кислуватий запах — його краще не вживати. Також на яловичині не повинно бути жовтих плям. Липке на дотик м’ясо годиться виключно для сміттєвого бака.

Як зрозуміти, що курятина зіпсована

Запах свіжої курятини — нейтральний.

Структура пружна, при натисканні м’ясо повертається до своєї форми.

Колір — світло-рожевий.

Не свіже куряче м’ясо має характерний тухлий запах і пухку структуру. Не купуйте також тьмяні, із сіруватим відтінком шматки. Наявність цвілі, зелених плям, потемнілих ділянок — результат тривалого і неправильного зберігання — курятина безповоротно зіпсована.

Як врятувати зіпсований шматок м’яса зі свого холодильника

Перш ніж готувати щось із зіпсованого м’яса, запам’ятайте — воно точно не повинно бути гнилим або запліснявілим. Якщо забули свіжий шматок м’яса в холодильнику, і воно пролежало там день або добу, його ще можна реанімувати. Достатньо добре промити м’ясо під проточною водою, потім замочити у холодній воді на двадцять хвилин. Перед приготуванням зрізати шматки із темними плямами, якщо вони з’явилися.

Показати ще новини
Радіо НВ
X