Консервуємо пізній урожай. Рецепт швидких та простих огірків з кропом у холодильнику

24 жовтня, 11:05
Швидкі та прості огірки з кропом у холодильнику (Фото:ingridhs / depositphotos)

Швидкі та прості огірки з кропом у холодильнику (Фото:ingridhs / depositphotos)

Шукаєте швидкий рецепт огірків? Огірки з кропом у холодильнику це те, що вам потрібно. Маринування — чудовий спосіб зберегти надлишки овочів і насолодитися ними — або просто приготувати смачну закуску на зиму.

Щоб огірки вийшли хрусткішими, ми рекомендуємо засолити їх солоною водою. Цей крок є необов'язковим, але досвідчені кухарі вважають, що солоні огірки залишаються хрусткими, а не м'якими. Якість та свіжість ваших солінь на початку процесу також можуть вплинути на хрускіт. Крім того, у рецепт додають трохи цукру, щоб знизити кислотність; якщо не додавати цукор, смак може вийти оцтовим. Наріжте та подавайте огірки на бутерброди та гамбургери або насолоджуйтесь ними прямо з банки.

Відео дня

Швидкі соління призначені для швидкого приготування та швидкого вживання. Однак якщо ви хочете обробити соління, вони зберігатимуться протягом одного року на полиці і, після відкриття, до 3 місяців у холодильнику.

Швидкі та прості огірки з кропом у холодильнику: рецепт

Складові:

  • 3 кг маринованих огірків розміром від 7 до 12 см
  • 7 літрів води;
  • 1/4 склянки солі для консервування чи маринування;
  • 1 ½ літра оцту (5 відсотків або більше);
  • ¼ склянки цукру;
  • 2 літри води;
  • 2 столові ложки незбираної суміші спецій для маринування;
  • 3 столові ложки цілісного насіння гірчиці (від 1 до 2 чайних ложок на літрову банку);
  • 14 головок свіжого кропу (приблизно 1/2 головки на літрову банку) або 1/2 столових ложки насіння кропу;
  • Зубчик часнику, очищений по одному на банку.

Спосіб приготування:

  1. Вимийте огірки та відріжте два краї.
  2. Розчиніть склянку солі в 7 літрах води. Залийте огірки та дайте постояти 12 годин у холодильнику. Злийте воду і розріжте огірки на половинки чи четвертинки.
  3. Змішайте ½ літра оцту, ½ склянки солі, 0,4 склянки цукру та 2 літри води в каструлі з нержавіючої сталі.
  4. Додайте змішані спеції для засолювання, зав'язані в чистий білий марлевий мішечок.
  5. Нагрійте до кипіння. Наповніть літрові банки огірками. Додайте 1 чайну ложку насіння гірчиці, 1/2 головки свіжого кропу та зубчик часнику.
  6. Покрийте огірки киплячим розчином, залишивши вільний простір 1,5 см.
  7. Накрийте кожну банку кришкою і закрутіть хомути, затягнувши вручну або спеціальною машинкою для закруток.
  8. Дайте огіркам настоятися до 2 тижнів, щоб аромат став смачнішим.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X