Універсальний рецепт. Як приготувати мариновані білі гриби

23 жовтня, 13:37
Подавайте гриби з цибулею та олією (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подавайте гриби з цибулею та олією (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food розповів, як заготувати гриби.

Нещодавно ми публікували розлогу інструкцію для заготування грибів на зиму, однак в ній пропустили маринування. Мариновані гриби — це чудова закуска й продукт, котрий довго зберігається, тож радимо закрити кілька банок на цю зиму.

Відео дня

Рецептом білих грибів поділився Едуард Насиров, котрий також зазначив, що маринад і процес приготування підійдуть для будь-яких сортів грибів.

Рецепт маринованих грибів

Інгредієнти:

  • на 2−3 невеликі банки
  • 1 кг чистих білих грибів
  • 1 л води
  • 50 мл оцту
  • 2 ч.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • лавровий лист, перець

+ 1 ч/л оцту в кожну банку 0,5 л

Приготування:

1. Гриби в залежності від розміру наріжте, залийте водою і відправте варитися на невеликому вогні 1 годину після закипання. Під час процесу періодично знімайте піну.

2. Не щільно розкладіть гриби в стерилізовані банки, додавши лавровий лист і пару горошин запашного перцю в кожну банку.

3. Для маринаду доведіть до кипіння воду, оцет, сіль і цукор, а потім залийте маринадом гриби в кожній банці. Гриби повинні плавати в банках.

4. Простерилізутйе банки впродовж 20 хвилин з моменту закипання, виклавши на дно каструлі тканину, щоб банки не лопнули.

5. У кожну банку додайте 1 ч.л. оцту, закатайте їх, дайте повністю охолонути та відправте в прохолодне місце. Гриби будуть готові за тиждень.

Подавайте гриби з цибулею та олією.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X