З запеченими яблуками та чебрецем. Євген Клопотенко поділився рецептом незвичайних вареників
Кулінарний експерт і автор кулінарного онлайн-курсу Мислити як кухар розповів, як приготувати вареники, котрі «зваблюють краще за накачану біцуху».
Хоча за опитуванням підписників Євгена Клопотенка в Instagram більшість людей люблять солоні вареники, кулінар запевняє, що спробувавши ці, ви не зможете відірватися. Кулінарний експерт стверджує, що секрет вареників у незвичайній начинці: яблука та чебрець.
Рецепт вареників
Інгредієнти:
- Яблука
- Чебрець
- Кисломолочний сир
- 320 г борошна (і додатково для замішування)
- 180 мл гарячої води
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 дрібка солі
- 1−2 ст. л. цукру
Приготування
Спочатку поставте яблука в духовку, розігріту до 180 градусів. Можете їх одразу почистити і порізати яблука, але можете здійснити ці процеси й після запікання. Випікайте до готовності.
Зробіть тісто. До борошна додайте дрібку солі та гарячу воду. Температура води в ідеалі має бути 90 градусів. Додайте до борошна з водою та сіллю рослинну олію та добре вимісіть тісто.
Дістаньте запечені яблука та поєднайте їх з чебрецем та кисломолочним сиром. За смаком додайте цукор.
Тісто розкачайте, виріжте кружальця, додайте начинку, наліпіть вареників та варіть їх в киплячій воді 3−4 хвилини.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.