З запеченими яблуками та чебрецем. Євген Клопотенко поділився рецептом незвичайних вареників

27 жовтня 2020, 03:35

Кулінарний експерт і автор кулінарного онлайн-курсу Мислити як кухар розповів, як приготувати вареники, котрі «зваблюють краще за накачану біцуху».

Хоча за опитуванням підписників Євгена Клопотенка в Instagram більшість людей люблять солоні вареники, кулінар запевняє, що спробувавши ці, ви не зможете відірватися. Кулінарний експерт стверджує, що секрет вареників у незвичайній начинці: яблука та чебрець.

Відео дня

Рецепт вареників

Інгредієнти:

  • Яблука
  • Чебрець
  • Кисломолочний сир
  • 320 г борошна (і додатково для замішування)
  • 180 мл гарячої води
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 дрібка солі
  • 1−2 ст. л. цукру

Приготування

Спочатку поставте яблука в духовку, розігріту до 180 градусів. Можете їх одразу почистити і порізати яблука, але можете здійснити ці процеси й після запікання. Випікайте до готовності.

Зробіть тісто. До борошна додайте дрібку солі та гарячу воду. Температура води в ідеалі має бути 90 градусів. Додайте до борошна з водою та сіллю рослинну олію та добре вимісіть тісто.

Дістаньте запечені яблука та поєднайте їх з чебрецем та кисломолочним сиром. За смаком додайте цукор.

Тісто розкачайте, виріжте кружальця, додайте начинку, наліпіть вареників та варіть їх в киплячій воді 3−4 хвилини.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X