«Відірватися неможливо». Рецепт пельменів від Євгена Клопотенка

26 серпня 2020, 14:05

Шеф і кулінарний експерт поділився рецептом домашніх пельменів, які потім «з'їв швидше, ніж встиг це усвідомити».

Євген Клопотенко розповів своїм підписникам в Instagram, як вперше готував пельмені і, звичайно, поділився їх рецептом. Усіх, хто теж наважиться це зробити, шеф попереджає: «Готуйте відразу багато, бо відірватися просто неможливо».

Відео дня

Рецепт пельменів

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 220−250 мл гарячої води
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • ½ ч.л. солі
  • 500 г нежирної свинини
  • 2−3 зубчики часнику
  • ½ шт цибулі
  • 50 мл крижаної води

Приготування

Для того, щоб зробити фарш, пропустіть м’ясо через м’ясорубку разом із цибулею і часником.

В окремій мисці змішайте борошно, гарячу воду, масло й сіль і вимісіть еластичне тісто, яке не буде прилипати до рук. Якщо у вас є кулінарна машина, можете скористатися нею, щоб не місити тісто вручну. Потім готове тісто розкачайте, щоб формувати пельмені.

Щоб фарш був більш соковитим і не розлізся всередині, додайте до нього дуже холодну воду, сіль і перець, а потім гарненько його відбийте.

Далі формуйте пельмені та відправляйте варитися в киплячу воду на 4−5 хвилин після закипання.

Євген Клопотенко рекомендує їсти пельмені з оцтом, великим шматком вершкового масла та свіжомеленим перцем.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X