З сиром і гречкою. Рецепт вареників від Євгена Клопотенка

12 січня 2020, 04:28
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Вареники з кисломолочним сиром, вишнею або м’ясом — одна з головних страв на Щедрий вечір. Пропонуємо рецепт вареників з гречаною кашею і сиром від Євгена Клопотенко.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Вареники з кисломолочним сиром, напевно, другий за популярністю варіант після вареників з вишнею. Загалом тут немає нічого дивного — це дуже просто і смачно. Їх можна приготувати солодкими або солоними, додати в сир трави за смаком або крупу, наприклад, гречку. Пропонуємо рецепт незвичайних вареників від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування.

Відео дня

Вареники з сиром і гречаною кашею

Незвичайне поєднання кисломолочного сиру та гречки створює неповторний смак

Інгредієнти

Борошно 360 г

Вода 180 мл

Яйце 1 шт.

Олія 3 ст. л.

Гречана крупа 150 г

Кисломолочний сир 250 г

Масло вершкове 50 г

Сметана 3 ст. л.

Сіль 1 щіпка

Інструкція приготування

Загальний час: 00:45 (Час приготування: 03:00)

  1. Для тіста на вареники з сиром просійте 360 г борошна, додайте 180 мл теплої води і 3 столові ложки олії. Почніть замішувати тісто. Потім посоліть (1 щіпка) і додайте 1 яйце. Вимішайте еластичне тісто і залиште його відпочити на 20 хвилин під рушником.
  2. 150 г гречаної крупи промийте водою кілька разів, перекладіть в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1: 2. Варіть до готовності. Якщо у вас зі вчора залишилася відварена гречка в холодильнику, сміливо використовуйте її.
  3. У мисці з'єднайте 250 г сиру з готовою гречаною кашею, посоліть за смаком. Перемішайте начинку.
  4. Сформуйте вареники будь-яким зручним для вас способом. Головне - намагайтеся добре защипнути тісто, щоб при варінні начинка не випадала.
  5. Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді протягом 3-х хвилин після того, як вони спливуть. Шумівкою дістаньте вареники і подавайте їх з вершковим маслом (50 г) і сметаною (3 столові ложки).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X