Віденська класика. Як приготувати класичний яблучний штрудель
У сезон яблук відмінним рішенням до чаю або кави стане солодкий яблучний штрудель зі збитими вершками.
Кулінарний блогер з Австрії Ніно Шайя Вайс розкрив декілька секретів для приготування справжнього віденського штруделя. Він готується швидко і просто, а результат обов'язково здивує ваших домочадців. Вмикайте музику Моцарта для натхнення і приступайте!
Віденський штрудель
Для штруделя на 6 порцій:
- 6 листів тіста філло, свіжих або розморожених
- 7 столових ложок топленого вершкового масла
- 1/8 склянки панірувальних сухарів, злегка підсмажених
- цукор або цукрова пудра для присипки
Для начинки:
- 4 яблука, очищених від шкірки, серцевини, нарізаних скибочками 2,5 мм, сбризнутих соком лимона
- ½ столової ложки лимонної цедри, натертої на тертці і змішаної з цукром (за бажанням)
- ¼ склянки цукру, регулюйте в залежності від солодкості яблук
- 1/8 склянки панірувальних сухарів
- ¾ склянки цілих волоських горіхів, підсмажених і нарізаних
- ½ склянки родзинок (додайте стільки, скільки хочете)
- ром, щоб замочити родзинки на ніч (або 15 хвилин в теплій воді з ромом)
- 1/8 чайної ложки кориці

Приготування:
1. На сковороді обсмажте панірувальні сухарі, а потім волоські горіхи.
2. Розігрійте духовку до 200 ° C. Вистеліть деко пергаментним папером.
3. Змішайте яблука, вимочені в ромі родзинки і інші інгредієнти для начинки. Спробуйте і додайте цукор і цедру лимона за смаком.
4. Листи тіста філло зручно згортати за допомогою рушника. Використовуйте його, як якщо б ви працювали з килимком для суші. Покладіть рушник на робочу поверхню. Обережно покладіть 1 лист філло на рушник. Довга сторона повинна бути звернена до вас. Змастіть його маслом і посипте цукром. Повторіть те ж саме з рештою листів філло, викладаючи їх один на одного. Зверху залиште край в 5 см і посипте тісто підсмаженими панірувальними сухарями.
5. Внизу уздовж тесту викладіть викладіть яблучну начинку, щоб її зручно було скачувати. Залиште краї в 5 см внизу, праворуч і ліворуч. Оберніть краї навколо начинки і згорніть штрудель щільно, але обережно. Викладіть на деко швом вниз і змастіть топленим маслом.
6. Випікайте на решітці 15 хвилин або поки не підрум'яниться. Змастіть топленим маслом і не забудьте посипати цукром. При необхідності переверніть деко для рівномірного запікання і залиште ще на 10 хвилин. Дайте охолонути на решітці, інакше дно стане мокрим. Залиште штрудель охолоджуватись не менше 15 хвилин.
Подача віденського яблучного штруделя
Посипте кондитерським цукром і наріжте дуже гострим або зазубреним ножем. Подавайте штрудель теплим зі збитими вершками (можна покласти кульку морозива).
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.