Перевірений часом. Класичний рецепт сливового пирога від The New York Times

10 серпня, 20:52
Для прикраси можна використовувати цукрову пудру, м’яту чи збиті вершки (Фото:timolina / freepic)

Для прикраси можна використовувати цукрову пудру, м’яту чи збиті вершки (Фото:timolina / freepic)

Ділимося класичним рецептом пирога зі сливами від The New York Times, який читачі видання вимагають публікувати з року в рік перед настанням осені - сезон слив знову в розпалі.

The New York Times публікував рецепт сливового пирога кулінарки, авторки книг й оглядачки журналу Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редакція не вирішила, що досить робити одне й те саме з року в рік. В останній рік публікації рецепт був надрукований на великому розвороті у збільшеному форматі, щоб його було зручно вирізати та зберегти. Але навіть це не допомогло виданню уникнути маси обурених листів від читачів, які традиційно асоціювали цей рецепт із закінченням літа та наближенням осіннього сезону.

Відео дня

Тому сучасна редакція журналу пообіцяла читачам щороку знову публікувати легендарний рецепт Маріан Буррос. А оскільки в нас слив не менш, ніж в США, пропонуємо й вам приготувати пиріг за перевіреним рецептом.

Рецепт сливового пирога The New York Times

Інгредієнти:

  • від ¾ (1989) до 1 склянки (1983) цукру
  • ½ склянки розм’якшеного масла
  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 2 яйця
  • 12 слив, розділених навпіл і очищених від кісточок
  • цукор, лимонний сік і кориця для начинки за смаком
jakub kapusnak / unsplash
Фото: jakub kapusnak / unsplash

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Змішайте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та добре збийте до однорідної суміші. Тісто готове.

Викладіть суміш у форму для випічки та помістіть половинки слив шкіркою догори на рідке тісто. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності від солодощі фруктів, а також додайте за смаком трохи кориці.

Випікайте пиріг приблизно годину. Потім дістаньте з духовки та дайте йому трохи охолонути. Подавати можна холодним зі збитими вершками або ще теплим до чаю.

Окрім того такий уже готовий пиріг можна заморозити на зиму. Для повторного приготування замороженого пирога потрібно просто підігріти його до рум’яності при 150 градусах у духовці.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X