Класичний австрійський обід. Рецепт хлібних кнедлів зі шпинатом і сиром

Як начинку кулінар використовує моцарелу (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Рецептом в своєму блозі My Happy Food поділився шеф-кухар Едуард Насиров.
Knödel — це хлібні боли, котрі походять з Австрії, але також популярні в чеській, єврейській та українській кухнях. У нас вони поширені на Закарпатті, Покутті та Волині. Начинки кнедлів можуть бути різними; Едуард Насиров, ексклюзивні рецепти якого можна знайти на Patreon, пропонує готувати їх зі шпинатом та сиром.
Рецепт кнедлів
Інгредієнти:
- 250 г «вчорашнього» хліба
- 100 мл вершків
- 1 цибуля
- 50 г олії/масла
- 150−200 г шпинату
- 2 ст.л. борошна
- сіль перець
- зубчик часнику
- 1 яйце
- моцарелла
- масло, сир і зелень для подачі
Приготування:
1. Наріжте невеликими кубиками хліб, залийте його вершками і залиште на 30−40 хвилин.
2. Подрібніть цибулю та часник, обсмажте на вершковому маслі до м’якості. Додайте злегка віджатий (якщо заморожений) шпинат і подрібніть усе блендером.
3. До хліба додайте всі інгредієнти, окрім сиру, і добре розімніть. За необхідності додайте трохи вершків.
4. Руками сформуйте кульки, в кожну вкладіть шматочок сиру. Викладіть на присипане борошном або панірувальними сухарями деко/дошку.
5. Варіть кнедлі в підсоленій воді 5−6 хвилин або поки вони не спливуть.
Подавайте, посипавши зеленню та сиром, з гарячим розтопленим вершковим маслом.
Смачного!