Класичний австрійський обід. Рецепт хлібних кнедлів зі шпинатом і сиром

3 квітня, 05:01
Як начинку кулінар використовує моцарелу (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Як начинку кулінар використовує моцарелу (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом в своєму блозі My Happy Food поділився шеф-кухар Едуард Насиров.

Knödel — це хлібні боли, котрі походять з Австрії, але також популярні в чеській, єврейській та українській кухнях. У нас вони поширені на Закарпатті, Покутті та Волині. Начинки кнедлів можуть бути різними; Едуард Насиров, ексклюзивні рецепти якого можна знайти на Patreon, пропонує готувати їх зі шпинатом та сиром.

Відео дня

Рецепт кнедлів

Інгредієнти:

  • 250 г «вчорашнього» хліба
  • 100 мл вершків
  • 1 цибуля
  • 50 г олії/масла
  • 150−200 г шпинату
  • 2 ст.л. борошна
  • сіль перець
  • зубчик часнику
  • 1 яйце
  • моцарелла
  • масло, сир і зелень для подачі

Приготування:

1. Наріжте невеликими кубиками хліб, залийте його вершками і залиште на 30−40 хвилин.

2. Подрібніть цибулю та часник, обсмажте на вершковому маслі до м’якості. Додайте злегка віджатий (якщо заморожений) шпинат і подрібніть усе блендером.

3. До хліба додайте всі інгредієнти, окрім сиру, і добре розімніть. За необхідності додайте трохи вершків.

4. Руками сформуйте кульки, в кожну вкладіть шматочок сиру. Викладіть на присипане борошном або панірувальними сухарями деко/дошку.

5. Варіть кнедлі в підсоленій воді 5−6 хвилин або поки вони не спливуть.

Подавайте, посипавши зеленню та сиром, з гарячим розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X