Навчила бабуся. Одеський рецепт смажених пиріжків нашвидкоруч від Сави Лібкіна

18 березня, 10:42
У якості начинки кулінар використовує курку (Фото:instagram.com/desiratatouille)

У якості начинки кулінар використовує курку (Фото:instagram.com/desiratatouille)

Ресторатор поділився сімейним рецептом у своїх соцмережах.

Сава Лібкін готує ці смажені пиріжки із курячою начинкою, однак її можна замінити на будь-яку за вашим бажанням. Плюс цієї страви в тому, що тісто готується на кефірі, а тому не потрібно заморочуватися із дріжджами.

Відео дня

Рецепт пиріжків на кефірі

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 2 жовтки
  • 150 г кефіру
  • 50 г сметани
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • сода на кінчику ножа
  • 50 г олії

Для начинки:

  • 500 г курячих стеген
  • 30 г олії
  • 50 г цибулі

Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти для основи та замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук і посуду. Лишіть відпочити на 30 хвилин.

2. У цей час приготуйте начинку: обсмажте курку на невеликому вогні до готовності, а потім подрібніть до стану «фаршу» разом із цибулею в блендері чи м’ясорубці.

3. Розкачайте тісто в досить тонкий шар і змажте його олією. Викладіть вздвож одного краю начинку та загорніть у рулет. Змастіть руки олією та боком долоні розділіть рулет на окремі маленькі пиріжки (як це зробити, можна подивитися на відео). Приплюсніть долонею кожен пиріжок, щоб він був округлим по формі, але досить пласким.

4. Розігрійте пательню, додайте олію та обсмажуйте пиріжки з двох боків до золотистої скоринки.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X