Максимально затишні. Рецепт запечених дерунів для вечері з близькими

7 березня, 04:45
За бажанням можна додати у страву сир (Фото:instagram.com/my_happyfood)

За бажанням можна додати у страву сир (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Нетиповим рецептом української страви поділився у своїх соцмережах фуд-блогер Едуард Насиров.

Кулінар продовжує досліджувати українську кухню та шукати несправедливо непопулярні рецепти. Один із них — запечені в грибній підливі деруни, котрі українці звикли лише смажити. Але після запікання страва стає більш затишною та ароматною, а тому стане чудовою основною стравою для вечірніх посиденьок із близькими.

Відео дня

Рецепт дерунів у духовці

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі
  • 1 цибуля
  • 1−2 зубчика часнику
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • Сіль, перець
  • Олія для смаження

Для соусу:

  • 300 г печериць
  • Сухі білі гриби — опційно
  • ½ цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 300−400 мл сметани
  • Сіль, перець
  • Прянощі за смаком
  • Сир за бажанням
  • Олія для смаження

Приготування:

1. Приготуйте соус: дрібно наріжте печериці та цибулю. Обсмажте цибулю до золотистості на розігрітій олії, додайте печериці (та білі гриби, за бажанням) та подрібнений часник. Смажте разом 4−5 хвилин.

2. Додайте до соусу прянощі та сметану, смажте все разом помішуючи ще 5 хвилин.

3. Натріть на дрібній тертці картоплю та цибулю, подрібніть часник. Змішайте всі інгредієнти до однорідності.

4. Обсмажте деруни до золотистості на середньому вогні. Увімкніть духовку на 200 °C, поки вона розігрівається викладіть у горщик чи форму для запікання деруни шарами з соусом і, за бажанням, сиром.

5. Випікайте страву 30 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X