Максимально затишні. Рецепт запечених дерунів для вечері з близькими

За бажанням можна додати у страву сир (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Нетиповим рецептом української страви поділився у своїх соцмережах фуд-блогер Едуард Насиров.
Кулінар продовжує досліджувати українську кухню та шукати несправедливо непопулярні рецепти. Один із них — запечені в грибній підливі деруни, котрі українці звикли лише смажити. Але після запікання страва стає більш затишною та ароматною, а тому стане чудовою основною стравою для вечірніх посиденьок із близькими.
Рецепт дерунів у духовці
Інгредієнти:
- 600 г картоплі
- 1 цибуля
- 1−2 зубчика часнику
- 1 ст.л. сметани
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- Сіль, перець
- Олія для смаження
Для соусу:
- 300 г печериць
- Сухі білі гриби — опційно
- ½ цибулини
- 1 зубчик часнику
- 300−400 мл сметани
- Сіль, перець
- Прянощі за смаком
- Сир за бажанням
- Олія для смаження
Приготування:
1. Приготуйте соус: дрібно наріжте печериці та цибулю. Обсмажте цибулю до золотистості на розігрітій олії, додайте печериці (та білі гриби, за бажанням) та подрібнений часник. Смажте разом 4−5 хвилин.
2. Додайте до соусу прянощі та сметану, смажте все разом помішуючи ще 5 хвилин.
3. Натріть на дрібній тертці картоплю та цибулю, подрібніть часник. Змішайте всі інгредієнти до однорідності.
4. Обсмажте деруни до золотистості на середньому вогні. Увімкніть духовку на 200 °C, поки вона розігрівається викладіть у горщик чи форму для запікання деруни шарами з соусом і, за бажанням, сиром.
5. Випікайте страву 30 хвилин.
Смачного!