Тепер не потемніють. Що потрібно додати в тісто, щоб деруни вийшли світлими після підсмажування

Смачні деруни, які не потемніли після підсмажування (Фото:bit245 / depositphotos)
Деруни відносяться до страв, які люблять практично усі українці.
Багато кулінарів, від початківців, до професіоналів, вміють готувати деруни. Усі люблять їх за простоту приготування та особливий смак. Але не у всіх після прожарювання деруни залишаються гарного золотаво-жовтого кольору. Так відбувається, коли перед приготуванням до тіста не додають секретний інгредієнт. Є кілька продуктів, завдяки яким деруни не темніють під час підсмажування.
Які продукти можна додати в тісто для дерунів, щоб вони не потемніли під час приготування
Професійні кухарі для приготування дерунів рекомендують підбирати картоплю світлих сортів з високим вмістом крохмалю.
- Щоб деруни не потемніли під час приготування, до тіста можна додати цибулю. Для цього її необхідно натерти на тертці або подрібнити блендером.
- Невелика кількість натурального лимонного соку або розведеної у воді лимонної кислоти також не дасть потемніти тесту.
- Для цих цілей підійде й яблуко. Його, як і цибулю, перед тим, як додавати в тісто, потрібно натерти на тертці.
- Освітлити тісто для дерунів можуть вершки, кефір, йогурт або сметана. Достатньо додати до нього столову ложку з одним із перерахованих продуктів.
Вибирайте продукт для освітлення тіста на свій смак і нехай ваші деруни вийдуть найсмачнішими та найкрасивішими.