Тепер не потемніють. Що потрібно додати в тісто, щоб деруни вийшли світлими після підсмажування

4 березня, 08:07
Смачні деруни, які не потемніли після підсмажування (Фото:bit245 / depositphotos)

Смачні деруни, які не потемніли після підсмажування (Фото:bit245 / depositphotos)

Деруни відносяться до страв, які люблять практично усі українці.

Багато кулінарів, від початківців, до професіоналів, вміють готувати деруни. Усі люблять їх за простоту приготування та особливий смак. Але не у всіх після прожарювання деруни залишаються гарного золотаво-жовтого кольору. Так відбувається, коли перед приготуванням до тіста не додають секретний інгредієнт. Є кілька продуктів, завдяки яким деруни не темніють під час підсмажування.

Відео дня

Які продукти можна додати в тісто для дерунів, щоб вони не потемніли під час приготування

Професійні кухарі для приготування дерунів рекомендують підбирати картоплю світлих сортів з високим вмістом крохмалю.

  • Щоб деруни не потемніли під час приготування, до тіста можна додати цибулю. Для цього її необхідно натерти на тертці або подрібнити блендером.
  • Невелика кількість натурального лимонного соку або розведеної у воді лимонної кислоти також не дасть потемніти тесту.
  • Для цих цілей підійде й яблуко. Його, як і цибулю, перед тим, як додавати в тісто, потрібно натерти на тертці.
  • Освітлити тісто для дерунів можуть вершки, кефір, йогурт або сметана. Достатньо додати до нього столову ложку з одним із перерахованих продуктів.

Вибирайте продукт для освітлення тіста на свій смак і нехай ваші деруни вийдуть найсмачнішими та найкрасивішими.

Показати ще новини
Радіо NV
X