Вино-свято. Київський ресторан представив власне шампанське блан-де-блан із віньєроном із Шампані

1 жовтня 2021, 19:20

У 2021 році ресторан Citronelle святкує 10-річчя — на честь події публіці представили новинку, створену спільними зусиллями із французьким виноробом.

«2 роки тому ми разом з Еріком Морле представили для Citronelle чотири види шампанського. А нашою ювілейною зіркою стало Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet. Його тонкий аромат білих квітів та фруктів: сливи, персика, абрикоса закохує з першого ковтка», — розповідає власниця ресторану Марія Дідковська.

Реклама

Blanc de Blancs — вино, що створюється лише з білого винограду, його цінник завжди вищий, ніж у звичайного шампанського. Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morle створений з єдиного сорту Шардоне, а він найдорожчий у Шампані: не всі виноградники тут придатні для вирощування високоякісного Шардоне.

Марія Дідковська (Фото: Citronelle)
Марія Дідковська / Фото: Citronelle

Виноградники Pierre Morle ростуть біч-о-біч із лозами таких відомих виробників, як Krug, Veuve Clicquot-Ponsardin, Bollinger і Mumm. Керівник Ерік Морле є одним із останніх виноробів регіону, який особисто здійснює ассамбляж світлих вин тільки першого пресування. Цікаво, що зоряні й імениті сусіди не приймають остаточного рішення з приводу смаку власного вина, не радячись з месьє Морле. Вони називають його своїм головним «носом».

Зі слів Марії Дідковської, таємниця особливого смаку шампанського Pierre Morlet — органічне виробництво й особливі методики культивування. Тут усе роблять вручну, що надає продукту більшої цінності. Продегустувати цей раритетний напій в можна зараз просто в ресторані. Випущений лімітованою серією блан-де-блан Citronelle має рідкісний елегантний характер.

Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet (Фото: Citronelle)
Champagne Blanc de Blancs, Pierre Morlet / Фото: Citronelle

«Ми створили чудове шампанське. Це вино майбутнього. З ним ви можете достойно відсвяткувати свій 10-річний ювілей», — прокоментував Ерік Морле.

Марія Дідковська: «Французи вважають цілком нормальним пити шампанське вранці. І якщо ви збираєтеся продовжувати за обідом і вечерею, ми рекомендуємо: вранці - Pierre Morlet Сhampagne, Blanc de Blancs, вдень — Pierre Morlet Cuvee Suivie 1er Cru Brut, а мілезим Pierre Morlet Cuvee Millesime 1er Cru 2011 Brut — за вечерею з друзями».

Марія Дідковська також процитувала Ернеста Хемінгуея, який колись сказав: «Скільки б грошей у мене не було, я не знаю кращого способу їх витратити, ніж на шампанське».

Показати ще новини