Легка, волога та смачна. Простий рецепт паски на Великдень 2023, який варто спробувати
У Великодню неділю потрібні особливі частування на весняну тематику, і немає нічого більш відповідного, ніж паска. Ця паска є ідеальним десертом для вашої великодньої вечері, оскільки вона і смакує, і гарно виглядає.
Для цього рецепту вам знадобляться масло, цукор, яйця, стручок ванілі, борошно, розпушувач, сіль, молоко, білий шоколад і міні-яйця. Хоча за цим рецептом готується ванільна паска, ви можете змінити смак і зробити полуничний, лимонний або інший смак, який вам найбільше подобається.
Паска: рецепт
Інгредієнти:
- 1 склянка + 1 чайна ложка масла
- 1 стакан цукру
- 4 великих яйця кімнатної температури
- 1 стручок ванілі
- 1 ½ склянки звичайного борошна
- 1 ½ чайної ложки розпушувача
- ¼ чайної ложки солі
- 1 столова ложка молока
- ⅓ склянки розтопленого білого шоколаду
- ½ чашки міні-великодніх яєць
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 170 С і приготуйте форму для паски, розтопивши 1 чайну ложку вершкового масла та використовуючи кондитерський пензлик, щоб рясно змастити внутрішню частину форми. Переконайтеся, що масло потрапило в усі кути, щоб паску можна було вийняти з форми після випічки.
- У чистій мисці збийте решту 1 склянки вершкового масла з цукром, поки суміш не стане пухкою і світлого кольору.
- Вбийте яйця по 1 за раз, ретельно перемішуючи після кожного додавання.
- Гострим ножем розріжте стручок ванілі вздовж і за допомогою ножа видаліть насіння ванілі. Додайте їх в тісто для паски, знову перемішайте.
- В окремій мисці змішайте звичайне борошно, розпушувач і сіль. Додайте це в тісто для паски і дуже повільно перемішуйте, поки борошно не з'єднається з рештою інгредієнтів. Намагайтеся не перемішувати тісто.
- Наберіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте верх, перш ніж поставити паску у центр духовки для випікання протягом 40 хвилин.
- Через 40 хвилин перевірте, чи паска приготувалася, просунувши шпажку через бісквіт — якщо вона вийде чистою, паска готова.
- Вийміть паску з духовки та дайте їй постояти 15 хвилин, перш ніж перевернути на решітку для охолодження. Залиште паску на годину до повного охолодження.
- Коли вона охолоне, полийте її розтопленим білим шоколадом і прикрасьте міні-яйцями.