Універсальний десерт. Рецепт енергетичних батончиків з лимонним чізкейком

Рецепт батончиків з лимонним чізкейком (Фото:manyakotic/depositphotos)
Існує чимало видів чізкейків, і всі вони дуже смачні: від класичного нью-йоркського чізкейку до легкого та пухкого японського чізкейку — є багато способів проявити творчість на кухні.
Перш ніж почати готувати батончики з лимонним чізкейком, переконайтеся, що у вас є потрібні інгредієнти. На щастя, якщо ви часто печете, багато з цих інгредієнтів, швидше за все, уже лежать у вашій коморі. Що стосується начинки, вам знадобиться трохи цукрової пудри та кілька скибочок свіжого лимона.
Рецепт батончиків з лимонним чізкейком
Інгредієнти:
- ½ стакана пісочного печива
- 6 столових ложок вершкового масла
- ¼ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки кориці
- ¼ чайної ложки мускатного горіха
- 8 упаковок вершкового сирку (200 г кожна)
- ½ стакана цукру
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку
- 1 столова ложка цедри лимона
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 2 яйця
Спосіб приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
- Для підготовки основи батончиків змішайте у великій мисці пісочне печиво, вершкове масло, сіль, корицю та мускатний горіх. Перемішуйте до отримання однорідної суміші.
- Розмістіть паперові форми для мафінів на деко чи просто високу форму для запікання. Рівномірно розподіліть між формами суміш, натискаючи її руками, щоб отримати щільну основу.
- За допомогою електричного міксера збивайте вершковий сирок до однорідної консистенції. Додайте цукор, лимонний сік, цедру лимона, ванільний екстракт та яйця. Збивайте до отримання однорідної суміші.
- Рівномірно розподіліть між формами на пісочну основу. Печіть батончики протягом 20−25 хвилин або доки верхня частина не стане золотистою.
- Охолодіть батончики до кімнатної температури та прикрасьте лимонною цедрою, якщо бажаєте.