Для дітей та дорослих. Рецепт надзвичайно солодкого та ніжного пасхального печива

Пасхальне печиво (Фото:sarsmis/depositphotos)
З приходом Великодня, пасхальне печиво стає одним із найбільш улюблених святкових десертів. Це традиційне печиво може бути виготовлене з різних інгредієнтів та прикрас, але завжди має вишуканий вигляд та смачний смак.
Великодні богослужіння ПЦУ та УГКЦ — онлайн
Пасхальне печиво не тільки додає святкового настрою, але й може бути чудовим подарунком для друзів та родичів. Крім того, приготування печива може стати чудовою традицією для сім'ї, яка дозволить провести час разом та створити незабутні спогади. Це печиво чудово підійде до дитячого великоднього кошика, або стане чудовим доповненням до сніданку. Печиво може похвалитися солодким, жувальним тістом, а додавання міні-яєць і шоколадної стружки виправдає очікування будь-якого любителя шоколаду.
Пасхальне печиво: рецепт на Великдень 2023
Інгредієнти:
- 2 ст. ложки несолоного вершкового масла, розтопленого
- 1 чашка коричневого цукру
- ½ склянки білого цукру
- 1 велике яйце
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- ½ склянки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- ½ чайної ложки соди бікарбонату
- ½ чайної ложки солі
- ½ склянки молочного шоколаду
- ¼ склянки міні-яєць
Спосіб приготування:
- Розтопіть масло в невеликій мисці в мікрохвильовій печі за 20 секунд. Накрийте, бо буде бризкати.
- У великій мисці міксером збийте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і білий цукор до легкої та пишної маси.
- Додайте яйце і ваніль і збийте до однорідності.
- Потім додайте борошно, соду бікарбонатну, розпушувач і сіль. Перемішайте, щоб сформувати тісто для печива.
- Додайте міні-яйця та шоколадну стружку та ретельно перемішайте, щоб яйця рівномірно поєдналися в тісті.
- За допомогою столової ложки набирайте тісто для печива і формуйте кульки. Викладіть їх на плоске деко і поставте в морозилку на 20 хвилин або в холодильник на годину, поки вони не застигнуть.
- Розігрійте духовку до 150 градусів за Цельсієм. Коли кульки будуть готові до випікання, рівномірно покладіть їх на вистелене деко. Можливо, вам доведеться робити це партіями, оскільки печиво розтягнеться.
- Випікайте 15 хвилин і дайте печиву охолонути й затвердіти, перш ніж перекласти його на решітку для повного охолодження.