Яскраві писанки. Рецепт пасхальних яєць на Великдень 2023: так ви точно не фарбували

8 квітня, 04:08
Рецепт пасхальних яєць (Фото:Polina Zimmerman/pexels)

Рецепт пасхальних яєць (Фото:Polina Zimmerman/pexels)

Яйця традиційно є символом життя та відродження, яке приходить з весною, і їх завжди асоціювали з Великоднем. Пасхальні яйця є важливою традицією у багатьох культурах, особливо в українській культурі.

Цей веселий і барвистий рецепт є простим і класичним, який сподобається і дітям, і дорослим при додаванні веселих кольорів, які обов’язково виділять великодні яйця на вашому пасхального сніданку.

Відео дня

Щоб приготувати пасхальні яйця, вам знадобиться один десяток великих яєць, майонез, діжонська гірчиця, лимонний сік, сіль і перець, щоб змастити яєчні жовтки, коли яйця зваряться. Також вам знадобляться чотири харчові барвники на ваш вибір, щоб надати яйцям особливого великоднього аромату.

Як пофарбувати яйця на Великдень 2023

Інгредієнти:

  • 10 великих яєць
  • 12−15 крапель харчового барвника на вибір
  • ⅓ склянки майонезу
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • сіль, за смаком
  • перець, за смаком

Спосіб приготування:

  1. Доведіть каструлю з водою до кипіння, потім додайте яйця, дайте їм варитися 10 хвилин.
  2. Злийте з каструлі гарячу воду, потім наповніть її прохолодною водою та дайте крану протікати над каструлею протягом 1 хвилини.
  3. Закрийте кран і залиште яйця остигати в каструлі з холодною водою на 10 хвилин. Обережно очистіть яйця від шкаралупи.
  4. Розріжте кожне яйце навпіл, вийміть зварені жовтки та відкладіть.
  5. Наповніть миску приблизно 2 склянками води та додайте кілька крапель харчового барвника, доки вода не стане яскравого кольору.
  6. Помістіть половинки яєчного білка в миски з кольоровою водою і дайте їй просочитися протягом 5 хвилин.
  7. Змішайте майонез, гірчицю, лимонний сік і приправи. Додайте яєчні жовтки та розімніть виделкою до однорідності.
  8. По одному кольору за раз, видаліть половинки яєчного білка з барвника та повністю висушіть їх чистим кухонним рушником або паперовими рушниками.
  9. Викладіть половинки яєчних білків на сервірувальну тарілку. Ложкою або трубкою влийте жовткову суміш у кожну половинку яйця.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X