Солодко та смачно. Рецепт сицилійського пасхального пирога

8 квітня, 05:53
Сицилийский пасхальный пирог (Фото:Pixabay/pexels)

Сицилийский пасхальный пирог (Фото:Pixabay/pexels)

Сицилійський пасхальний пиріг, або «Cassata siciliana», — це традиційна солодка випічка, яка готується на Пасху в Сицилії. Цей рецепт стане тим, який, безсумнівно, стане для вас новою улюбленою великодньою стравою.

Основою пирога є крем з рикотти та цукру, який змішується з кандованим апельсиновим та лимонним цукром, мигдальними часточками та цукатами. Приготування сицилійського пасхального пирога справді займає чимало часу, більша частина цього часу припадає на те, щоб ви охолодили тісто, дали пирогу спектись і відпочити після приготування. Цей пиріг займає лише близько 20 хвилин активної роботи.

Відео дня

Сицилійський великодній пиріг: рецепт

Інгредієнти:

  • 450 г рикотти
  • 250 г цукру
  • 150 г мигдалевих часточок
  • 100 г цукатів (передпочтительно апельсинових або лимонних)
  • 4 яйця
  • 50 г кандованого апельсинового цукру
  • 50 г кандованого лимонного цукру
  • ½ чайної ложки масла або вершкового масла
  • 250 г пісочного тіста
  • Пудра цукрова для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Попередньо нагрійте духовку до 175 градусів.
  2. У великій мисці змішайте рикотту з цукром та маслом. Додайте мигдалеві часточки та цукати.
  3. Розділіть жовтки та білки яєць. Додайте жовтки до суміші з рикоттою та добре перемішайте.
  4. У окремій мисці збийте білки яєць до стану міцної піни.
  5. Додайте кандований апельсиновий та лимонний цукор до суміші з білками та добре перемішайте.
  6. Додайте піну з білків до суміші з рикоттою та обережно перемішайте.
  7. Розкрийте пісочне тісто на дно 23-сантиметрової форми для пирога.
  8. Наповніть форму рикоттою та яєчно-білковою сумішшю.
  9. Печіть в духовці 45−50 хвилин, поки верх пирога не стане золотистим.
  10. Дайте йому повністю охолонути, потім злегка присипте його цукровою пудрою (за бажанням) і подавайте.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X