З карі на кокосовому молоці. Рецепт пряного морквяного супу-пюре
Фуд-фотограф, блогер і автор книги Легко і смачно Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати пікантний морквяний суп.
Весна - пора яскравих фарб не тільки на вулиці, але і в тарілці. І піст - не перешкода для яскравих кольорів і смачних страв.
Рецепт морквяного супу-пюре
Інгредієнти:
- 400 г моркви, якщо велика можна порізати на 3-4 частини
- 1 стебло селери
- 400 мл кокосового молока
- 1 маленька цибулина
- два зубчики часнику
- імбир дрібка якщо сухий або 20 г свіжого
- приправа карі дрібка
Приготування:
Моркву почистіть і крупно наріжте. Додайте чайну ложку рослинної олії, спеції та добре перемішайте.
Запечіть моркву в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.
Посмажте на повільному вогні нарізану кубиками цибулю, дрібно нарізану селеру і часник до золотистого кольору.
Додайте запечену моркву та залийте все кокосовим молоком. Тушкуйте все разом 10 хвилин на повільному вогні.
Перебийте блендером до однорідності.
Смачного!