З тістом Філо. Ніжний яблучний пиріг з лимонним кремом

20 березня 2021, 07:52
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Фуд-блогер, фотограф і автор книги Легко і смачно Олена Єрмоленко поділилася рецептом пирога, який сильно нагадує лимонний Наполеон.

Якщо ви не любите готувати тісто самостійно, тісто Філо — відмінний і швидкий варіант для готування різних пирогів. Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати ніжний пиріг з лимонним кремом.

Відео дня

Рецепт яблучного пирога з кремом

Інгредієнти:

  • 10 листів тіста Філо
  • Яблука
  • Вершкове масло

Лимонний крем:

  • сік 2−3 лимонів
  • 70 г цукру
  • 4 жовтки
  • 60 г вершкового масла

Приготування:

Приготуйте лимонний крем: змішайте жовтки, цукор і лимонний сік, поставте на водяну баню і мішайте вінчиком до загусання близько 10 хвилин. Зніміть з бані, додайте вершкове масло, добре перемішайте тим же вінчиком. Якщо хочете щоб крем швидше загус, можна додати 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю.

Вимочіть нарізані слайсами яблука в лимонному соці близько 10 хвилин.

Разморозьте тісто при кімнатній температурі, змастіть кожен лист вершковим маслом, посипте дрібкою цукру та викладіть у форму.

Викладіть на тісто остиглий лимонний крем, зверху слайси яблука. Загорніть краї та змастіть жовтком.

Запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X