Тепер не злипнуться. Як зварити смачні пельмені - три лайфхаки від китайських кухарів
Смачні та ситні пельмені досить просто приготувати, але це лише на перший погляд.
Під час приготування пельмені можуть злипнутися в одну велику грудку, а можуть розваритися і тоді вам доведеться ласувати тестом і м’ясом окремо. Щоб цього не сталося, варто дослухатися порад китайських кухарів. Завдяки їм ви отримаєте досконалу страву.
Як правильно варити пельмені у каструлі на плиті
Під час варіння пельменям не повинно бути тісно у каструлі. Ідеальне співвідношення продукту та води — 500 г на 1,5 л. У будь-якому випадку вода повинна повністю покривати пельмені. Класичним натуральним підсилювачем смаку пельменів є лавровий лист та чорний перець. Не зіпсують страву та інші ваші улюблені спеції. Сіль додається з розрахунку 1 ч.л. на 1 л води.
Як відомо, пельмені варяться у киплячій воді. Щоб вони не злиплися в каструлі, багато хто, перед тим, як покласти їх туди, додають в окріп кілька столових ложок олії.
У процесі відварювання пельмені потрібно кілька разів перемішати. Особливо важливо це зробити відразу після того, як покладете їх у киплячу воду й тоді, коли вони спливуть на поверхню. Варити після цього їх рекомендується на середньому вогні. Після того як пельмені спливуть, достатньо п’яти-семи хвилин для їхнього остаточного приготування.
Як правильно варити пельмені у мультиварці
Залийте в чашу мультиварки достатню для приготування пельменів кількість води, підійде вищезгадана пропорція, і дочекайтеся моменту, коли вона закипить. Додайте приправи, сіль, олію та пельмені. Перемішайте їх та закрийте кришку приладу на сім-десять хвилин.
У будь-якій мультиварці існує режим, що дозволяє готувати продукти на пару. У такий спосіб можна зварити і пельмені. Для цього в чашу необхідно налити кілька склянок гарячої води, встановити спеціальний контейнер для приготування їжі на пару, змастити її олією та викласти в один шар пельмені. Посоліть продукт та закрийте кришкою на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Як правильно варити пельмені в мікрохвильовій печі
Викладіть пельмені в глибоку ємність, яка підходить для приготування в мікрохвильовій печі. Залийте їх гарячою водою з приправами та олією, накрийте кришкою або тарілкою та поставте на найбільшу потужність на п’ять-вісім хвилин. За цей час продукт потрібно кілька разів перемішати.
Щоб пельмені залишилися цілими та соковитими — три кулінарні лайфхаки від китайських кухарів
- Коли заморожені пельмені потрапляють в окріп, вони починають швидко збільшуватися в розмірі й тріскатися. В результаті м’ясо та тісто вариться окремо, продукт втрачає свій первісний вигляд і вже далеко не ідеальний на смак. Виправити ситуацію можна так: перед тим, як покласти пельмені в киплячу воду, їх необхідно не кілька хвилин замочити у воді. Тісто вбере в себе невелику кількість води, стане еластичним і не розтріскається під час приготування.
- Щоб пельмені вийшли цілими та соковитими, важливо варити їх не в окропі, як роблять практично всі. Ідеальна температура води для приготування продукту — 50 градусів.
- Пельмені необхідно опускати у воду, яка не буде різко контрастуватиме з їх температурою. Для цього в каструлю з гарячою водою необхідно додавати холодну воду.