Чотири простих лайфхаки. Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися і не розвалювалися

5 серпня, 01:06
Як варити пельмені (Фото:bbivirys / depositphotos)

Як варити пельмені (Фото:bbivirys / depositphotos)

Пельмені є поширеною їжею серед населення. Якщо ви не любите довго стояти біля плити, такий варіант їжі ідеально підійде.

Домашні пельмені, безсумнівно, краще за покупні. Однак щоб їх приготувати, потрібно витратити купу часу і сил. Сучасні напівфабрикати мають гарну якість та непоганий смак, особливо якщо знати, як правильно варити пельмені. Сьогодні ми розповімо, як варити пельмені, щоб вони не розвалювалися і не прилипали один до одного чи до дна каструлі.

Відео дня

Як правильно варити пельмені

Щоб пельмені вийшли соковитими та апетитними, потрібно дотримуватись наступних правил:

Температура води.

Незважаючи на те, що пельмені давно і міцно увійшли в наше життя, досі є ті, хто кладе пельмені в холодну воду і чекає, доки вона закипить. У результаті замість пельменів виходить щось із тіста та фаршу. Пельмені потрібно варити лише в окропі, з додаванням солі та лаврового листа.

Замочування.

Для збереження соковитості пельменів їх попередньо потрібно замочити у воді кімнатної температури. Залишіть їх на 2 хвилини, після чого можете відправляти в окріп. Можете не боятися, пельмені залишаться роздільними та неперевареними.

Масло.

Через великий вміст тіста, пельмені мають сильну липкість. Щоб запобігти прилипанню пельменів, при варінні влийте у воду або бульйон 2 столові ложки будь-якої рослинної олії.

Додаткова склянка води.

Для того щоб зварити пельмені, як у ресторані, додайте в окріп склянку води. Для цього, як тільки вода закипить, додайте ще одну склянку води або бульйону. Доведіть пельмені до кипіння і ще раз додайте воду.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X