Спрощені та оновлені. Смажені манти з м’ятним соусом від шеф-кухарки

21 жовтня, 21:33
Манти викидаються на йогурт, а зверху додається м’ятний соус (Фото:instagram.com/annavoloshynacooks)

Манти викидаються на йогурт, а зверху додається м’ятний соус (Фото:instagram.com/annavoloshynacooks)

Фуд-блогерка та кулінарна експертка Анна Волошина розповіла, як приготувати незвичайні манти на сковороді.

Кулінарка створила незвичайний рецепт традиціної страви народів центральної Азії. Зазвичай це тонко розкатане тісто із м’ясною начинкою, котре запікають на пару. Однак Анна Волошина рекомендує смажити ці східні «пельмені» та додає до них м’ятний соус чермула.

Відео дня

Окрім того кулінарка радить використовувати готове тісто для пельменів гедзе (гьодзе), щоб зекономити час. Таке тісто ви можете замінити на готове тісто для вареників чи пельменів, трохи розкачуючи його, щоб воно було тоншим.

Рецепт мантів

Інгредієнти:

  • 1 паковання тіста для гьодзе (gyoza) на 24 шт.
  • 250 г свинячого фаршу
  • 250 г яловичого фаршу
  • 1 велика цибулина дрібно натерта
  • 1,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • 1 ч.л. кмину
  • ¾ ч.л. порошку чилі
  • ½ ч.л. свіжомеленого чорного перцю
  • олія для смаження
  • ½ склянки йогурту для подачі

Для соусу Чермула:

  • 1 склянка листя м’яти
  • 1 склянка листя петрушки та кінзи
  • 1 зубчик часнику
  • ½ склянки оливкової олії
  • 3 ст.л. лимонного соку
  • ½ ч.л. меленого коріандру
  • ½ ч.л. меленого кмину
  • ½ ч.л. солодкої паприки

Приготування:

1. Щоб приготувати м’ятний соус, помістіть усі інгредієнти, крім солі та спецій, у кухонний комбайн і збивайте до однорідності. Додайте сіль і спеції, перемішайте та відправте в холодильник. Соус можна зберігати до 7 днів.

2. Для мантів у середній мисці змішайте два види фаршу, натерту цибулю, сіль та спеції.

3. Щоб зібрати манти, помістіть столову ложку м’ясної начинки в центр тіста, злегка збризніть тісто водою, складіть його навпіл і затисніть, щоб закріпити посередині. Потім з'єднайте дві відкриті сторони, щоб утворити прямокутник із 4 кутами.

4. Розігрійте олію у великій антипригарній або чавунній сковороді на середньому вогні. Викладайте манти на сковорідку в один шар і смажте поки нижня частина не підрум'яниться, приблизно 1 хвилину.

5. Додайте 1/3 склянки води, накрийте сковороду кришкою і готуйте приблизно 3 хвилини. Потім зніміть кришку і готуйте, поки рідина повністю не випарується, а дно не стане хрустким і золотисто-коричневим (приблизно 2 хвилини). Повторіть з рештою мантів.

6. Для подачі викладіть на тарілку йогурт, зверху — манти. Додайте чермулу та ставте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X