«По-японськи». Як приготувати незвичайні пельмені

22 січня 2021, 05:13

Щоб урізноманітнити звичайну страву в неї потрібно додати натуральній барвник — огірок.

У народі такі яскраві зелені пельмені іноді називають японськими, хоча не варто їх плутати зі справжніми японськими «пельменями», які називаються гедза.

Рецепт зелених пельменів

Відео дня

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г + для роботи з тістом
  • Сік огірковий — 100−120 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Олія — 2 ч. л.
  • Сіль — 1 дрібка

Для начинки:

  • Фарш — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Приготування

Зріжте шкірку з огірків (близько 10) і подрібніть її блендером. Щоб вона краще збивалася, додайте трохи води або шматочок огірка. Процідіть сік через сито.

Додайте в борошно сіль, масло, половину яйця і потроху влийте огірковий сік. Замісіть тісто для пельменів, обмотайте в плівку і дайте відпочити в холодильнику близько півгодини.

У цей час зробіть начинку для пельменів, змішавши м’ясо зі спеціями та цибулею.

Коли тісто настоїться, розкачайте його, видавлюйте формочки і наповнюйте їх начинкою.

Варіть пельмені по 3−4 хвилини в киплячій воді, після того, як вони спливуть.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X