Лайфхаки професіоналів. Як не забруднитись буряковим соком під час приготування

4 листопада 2022, 09:54
Можна порізати буряк і не забруднити руки (Фото:duskbabe / depositphotos)

Можна порізати буряк і не забруднити руки (Фото:duskbabe / depositphotos)

Багато любителів страв із буряків вимушено відмовляються від їхнього приготування.

Натуральні фарбувальні властивості буряків зовсім не радують кулінарів, адже від їх соку страждає шкіра рук. Особливо під час натирання овочів на тертці. Але й із цією проблемою вже навчилися боротися. Існують способи приготування буряків, завдяки яким руки залишаються чистими.

Відео дня

Як приготувати буряк і не забруднити руки

Рослинна олія

Перед приготуванням буряка, обробіть руки олією. Вона захистить шкіру від фарбування соком та зволожить її. У процесі приготування додайте масло на шкіру, інакше очікуваного результату не буде.

Лимонний сік чи кислота

Сік лимона, лимонна кислота або оцет також не дадуть буряковому соку вбратися в шкіру. Слід враховувати властивості соку та кислот, вони підсушують шкіру, — завжди зволожуйте руки кремом після їх використання.

Гумові рукавички

Досить одягти їх і не порвати, зачепившись об гострі ножі. Рукавичками користуються й на професійних кухнях. Кухарі, які готують буряк там щодня, зберігають руки чистими.

Целофановий пакет

Через нього можна притримувати буряк і натирати або нарізати.

Столова виделка

Буряк наколюється на виделку з одного боку, а з іншого натирається на тертці або нарізається ножем.

Спеціально для НВ лікар-дієтолог Оксана Скиталінська раніше розповіла про те, що буряки для українців кращі за авокадо, а кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився інформацією як зберігати буряк у разі надзвичайних ситуацій. Також у НВ розповідали про український бренд, який створив шовкову хустку Борщ та зобразив на ній, серед інших овочів, буряки.

Показати ще новини
Радіо NV
X