З ідеальною пропорцією приготування. Досвідчені кулінари назвали п’ять причин, чому сирники виходять не смачними

19 жовтня 2024, 06:10

Сирники — одна з найпопулярніших українських страв, яка до вподоби дорослим і дітям.

Приготування сирників не найскладніша справа, але при цьому трапляються випадки, коли вони виходять геть не смачними. Досвідчені кулінари назвали п’ять можливих причин такого результату та ідеальну пропорцію вдалого приготування.

Реклама

Як приготувати ідеальні сирники

Сир

Сир для приготування сирників має бути без зайвої вологи. Через надмірну кількість вологи сирники не зберігають форму та розвалюються на пательні.

Пропорція

Ідеальна пропорція між інгредієнтами грає одну з найважливіших ролей під час приготуванні сирників. На 500 г сиру необхідно взяти 1−2 яйця та 3−5 столових ложок борошна. Більша кількість борошна позбавить сирники їхнього натурального смаку.

Відстоювання

Після приготування сирної маси для сирників обов’язково потрібно залишити її на 15−30 хвилин. За цей час всі інгредієнти ідеально поєднаються між собою, маса не буде розпадатися на пательні під час приготування.

Формування

Для приготування ідеальних сирників важлива форма та розмір. Вони мають бути тонкими та занадто великими. Кожен сирник перед підсмажуванням необхідно присипати борошном з обох боків.

Температура

Сирники необхідно готувати на середньому вогні. Через надмірно високу температуру зовні на них утворюється підгоріла скоринка, а середина залишиться сирою. Сирники необхідно обсмажувати з кожного боку до появи золотистого кольору.

Показати ще новини