Одразу в пиріг або у компот. Як правильно заморожувати яблука на зиму: свіжі, варені та як пюре

10 жовтня 2024, 03:18

Заморожені яблука зручно використовувати під час приготування пирогів, компотів або інших солодощів протягом всієї зими.

Нащо заморожувати яблука, коли вони постійно є в магазинах, можете спитати ви. Відповідь проста. Багато людей мають екологічні яблука з власного саду і краще насолоджуватися їх смаком, ніж використовувати фрукти доставлені невідомо звідки та оброблені для тривалого зберігання, як мінімум, воском.

Реклама

Як правильно заморожувати яблука на зиму

Свіжі яблука

Помийте яблука, видаліть з них серцевину та наріжте пласкими часточками. Розкладіть яблука на дошку застелену пергаментом і поставте на дві години в морозильну камеру. Потім, коли часточки затвердіють, складіть їх у чистий сухий пакет і знов покладіть в морозилку для зберігання.

Варені яблука

Заморожені варені яблука зручно використовувати під час приготування десертів, скорочуючи його. Відваріть яблука, як на компот, але слідкуйте, щоб вони залишилися твердими та не розвалювалися. Дістаньте з води та залиште повністю охолонути. Розкладіть у пакети або герметичні контейнери та поставте в морозильну камеру.

Яблучне пюре

Яблучне пюре — ідеальна готова начинка для пирогів та інших десертів. Наріжте дрібними шматочками почищені яблука. Злегка протушкуйте з невеликою кількістю цукру та улюбленими спеціями: ваніллю, корицею, імберем. Після того, як яблука стануть м’якими, подрібніть їх, охолодіть і заморозте у чистих сухих пакетах.

Святковий медовий пляцок з яблуками: вишукано і смачно

Цей святковий пляцок з яблуками виходить розкішним, та досить простий у приготуванні. Запашне медове пісочне тісто, багато яблучної начинки і ніжний заварний крем - це неймовірно смачне класичне поєднання.
Показати ще новини